OPPTRER: Kirsten Bråten Berg Foto: Hans Botnen Eide
SPILLER: Nutopia med Michael Krumins kommer. Foto: Tore André Baardsen
SPILLER: Ole Paus er ett av hovednavnene under Kulturveka. Foto: Jon Anders Skau

VALLE: Ole Paus, Kirsten Bråten Berg sammen med Vamp, sigøynerjazz og magedans, Baldrian og Musa, smykkelaging og basar på bedehuset Broderheimen – det er bare noen av de 21 arrangementene som man kan oppleve under Kulturveka 2013 i Valle.

— Ja, her burde være noe for enhver smak, sier kultursjef Torunn Charlotte Lund i Valle kommune til Fædrelandsvennen. Kommunen står som arrangør for fem av aktivitetene – fotoutstilling, filmkveld på ungdomsklubben, matiné på Valle Bygdeheim med duoen Gruchot/Krumins, konsert med gruppa Nutopia som blant annet byr på sigøynerjazz, arabiske rytmer og magedans, samt folkemusikk-konsert med gruppa Ugagn.

Folkeakademiet

Leder for Folkeakademiet i Valle, Leif Kvinlog, har en sentral rolle når det gjelder å holde paraplyen som kommunens mange lag og organisasjoner samles under i løpet av kulturuka. Vil de lage et arrangement, koordinerer Kvinlog og Lund det hele.

Folkeakademiet står selv for de to tyngste arrangementene. Det er konserten med Ole Paus i Valle kultursenter førstkommende søndag og avslutningskonserten med Vamp og gjesteartist Kirsten Bråten Berg samme sted søndag 27. oktober. Kirsten Bråten Berg har turnert med Vamp før og kjenner repertoaret godt. Kanskje får vi et gjenhør med en rocka versjon av bygdevisa «Heiemo og nøkken» fra Åseral.

— Valle er eneste stedet på Sørlandet som du får sjansen til å oppleve Vamp i høst, sier Kvinlog.

35 lag og organisasjoner

— Det er et svært rikt kulturliv i Valle med til sammen 35 frivillige lag og organisasjoner som får kommunale kulturmidler hvert år. De spenner fra idrett til strikkekafé, folkemusikk og rockeverksted for ungdom, sier kultursjef Lund.

Også to av skolene i bygda markerer seg med innslag under Kulturveka 2013. Setesdal vidaregåande skule avdeling Valle tilbyr kurs i smykkelaging og Setesdal Folkehøgskule inviterer til trialoppvisning.

Folkemusikkslipp

Selvsagt blir det mye folkemusikk. Kirsten Bråten Berg og barn fra hele Setesdal slipper Cd med bånsullbok og Gunnar Stubseid på hardingfele, Helen Davies på keltisk harpe og Poul Høxbro på fløyter og rytmeinstrumenter inviterer til konserten «Hva vinden bragte.»

Videre vil det bli presentert bok om ikonmaling, NRK-kjendisen Einar Lunde skal fortelle fra Afrika, Øystein Kikut har klaverkonsert, det blir dokketeater, basar og andakt på Broderheimen og enda noe mer.