FLEKKEFJORD: — Vi trenger vel 2000 inn i løpet av helga, og det skal vi klare, sier billettansvarlig Erlend M. Hansen.

Med sine 18 år er han muligens den yngste billettansvarlige for en festival i Norge. Det er han passende nok på landets eldste rockefestival.

Fjellparkfestivalen har nemlig 31-årsjubileum i år, og verken billettsjefen, festivalsjef Kjetil Stordrange eller pr-sjef Ingvild Vegge var påtenkt da den første Fjellparkfestivalen ble arrangert i 1981. ## Necromantheon

Da Fædrelandsvennen stakk innom Fjellparken i Flekkefjord fredag, var det ennå tidlig på kvelden, og metalbandet Necromantheon holdt på å avslutte kveldens første noe harde avdeling.

Litt senere på kveldens skulle litt større navn som Jonas Alaska, El Doom og Honningbarna på scenen, og festivalsjef Kjetil Stordrange tok for gitt at innrykket ville bli betydelig.

— Det er alltid sånn at det kommer masse folk inn sent på kvelden, sier han.

Kaizers Orchestra

Lørdag er det selveste Kaizers Orchestra som skal regjere scenen sammen med navn som The Real McKenzies og Royal Republic.

— Hvordan har dere klart å bli landets eldste rockefestival?

— Rekruttering! Det er alltid noen som står klare til å overta, sier billettsjef Hansen.

Det var Flekkefjord Rockeklubb som i sin tid oppstod med det formål å starte festivalen, men nå er de to virksomhetene adskilt.

- Profesjonelle vakter

Det var først for ti år siden Fjellparkfestivalen først klarte å overbevise politikerne i Flekkefjord om at skjenking var en naturlig ting å ha på en rockefestival. Men inntil i fjor måtte de som hadde kjøpt øl, sitte i en innhegning, og det var fremdeles en del rør og bråk iblant.

— Dette ble mye bedre i fjor. Jeg tror det kommer av at det blir mindre bråk når alle som drikker sitter sammen, sier pr-ansvarlig Vegge. Med sine 25 år er hun eldst i staben, og føler hun snart må gå av med pensjon.

— Og det er viktig å understreke at vi har profesjonelle vakter, sier festivalsjef Stordrange og nikker mot en noe svimmel festivalgjest som er i ferd med å bli bedt om å ta seg en luftetur av tre vakter.

"Åverstadig berusea folk sende mi heim te a mor", er teksten på et skilt på vei inn på festivalområdet.

- 25-30 frivillige

Her får Necromantheons beinharde death-trashmetal trekronene bak miksepulten til å svaie lett, i samarbeid med en mild sørvestbris.

Pr-ansvarlig Ingvild Vegge har sin egen teori om hvorfor Fjellparken i alle år har hatt en viss andel tilreisende:

— Det er fordi alle i Flekkefjord reiser vekk for å studere, og så kommer de hit og tar med seg de kule vennene de har fått. Og så tar disse med seg flere, og sånn går det. Vi er vel en 25-30 frivillige her, og kanskje vi skal få til et pressesenter også neste år, sier hun.