Frank Tønnesen fra Sokndal ved Egersund erobret mange nye tilhengere med «Sån av Salve» i 2012. Her er han enda bedre, litt mer direkte i et mer treffende og sterkt lydbilde. Tønes er hans band . Musikerne legger igjen delikat spill i et nennsomt og detaljert lydbilde, men det er selvsagt Tønnesen sine tekster og fortellerstil som er det unike her. Akkurat som før. Høydepunktet får vi allerede på åpningssporet, «Antikkmesso på Figgjo», som har en melodi som driver denne fortellingen fram slik som bare Frank Tønnesen kan.

Underveis på dette albumet er det kanskje ikke melodiene som gir deg den store lytteopplevelsen, men sammen med tekstene dannes det låter som er så fargerike og så besnærende at det bare er å sette Tønes på lista over favorittartister.

Den underfundige lyrikken og den distinkte fortellerstemmen til Tønnesen er så vidunderlig at det gjør godt å høre på alle de triste historiene og tragediene. Det er ingen andre i dette landet som kan formidle en tekst som «Då Runar fekk skabb» på samme måte som Tønnesen.

Vi snakker om små tekstnoveller som er pakket inn i en lekker produksjon. Kort og greit. Både trist, sterkt og underholdende. Mye alvor. Litt humor. Og til og med litt kjærlighet.