Erlend Ropstad er sammen med Ellen Sofie Hovland, Ingebjørg Bratland, Silja Sol og Siri Nilsen nominert i kategorien viser. Fædrelandsvennens musikkanmelder, Rune Slyngstad, mener at Ropstad har gode vinnersjanser:

— Sørlandets Tom Waits

— Han har gitt ut en veldig original plate. Han synger på dialekt, og er på en måte Sørlandets svar på Tom Waits - litt skakk og rufsete, med et tidvis uhøvlet uttrykk. «Her om Natta» skiller seg ut på grunn av originaliteten.

Aftenpostens kulturjournalist Robert Gjestad, mener at både kategorien viser, som Erlend Ropstad er nominert i, og kategorien barnemusikk, som Terje Formoe er nominert i, er helt åpne klasser.— Det er ingen soleklare favoritter. Men Ropstad har laget en god plate som gjerne kan fortjene en pris selv om han møter fire sterke damer. I barneklassen kan alt være mulig.

- God kandidat

Terje Formoe er nominert i kategorien barnemusikk sammen med Aslak og Igor og Christine Sandtorv. Slyngstad, som nylig anmeldte «Den blå planeten», skrev i sin anmeldelse at Terje Formoe er en god kandidat til å vinne Spellemannprisen.

— Han er flink til å ta opp alvorlige og seriøse tema uten at det blir propaganda eller kjedelig. Han gjør det på en underholdende måte, samtidig som han bevarer det alvorlige.Spellemannprisen blir delt ut i Stavangerkonserthus lørdag 17. januar. Programledere er Jenny Skavlan og Mona B. Riise.