ROCK

Navigators

Jevnere enn sist. Bedre enn sist. Navigators viser vei. Og Trond Andreassen befester sin posisjon som en av landets beste rockevokalister.

En av de aller beste rockelåtene i 2009 var ”Wall of stone”. Den var ikke særlig original, men den forførende dramatikken i den, var slående og monumental. Som en slags oppfølger av Bruce Springsteen sin ”Born to run”. Denne fantastiske låten ødela litt av resten av debutalbumet til Navigators fra Fredrikstad. Fordi den var så umåtelig sterk. De andre låtene, som tross alt var gode nok, kom i skyggen av den.

Etter debutalbumet gjorde Navigators rundt 60 konserter, og det er lett å høre at de er mer samspilt nå. Det låter tettere og bedre, samtidig som låtene holder en jevnere og høyere kvalitet. Hør bare den teatralske ”Swing low”, den melodiøse og fine ”All the time in the world” og den fengende midempolåten ”There will never be another you”. Viktige gjester her og der er blåserekken til Southside Johnny, nemlig The Juke Horns.

Låtsmed og vokalist Trond Andreassen, som også frontet bandet Ricochets, gir låtene den substansen og tyngden som skal til. Det lett å rive seg med inn i dette universet av Roy Orbison-lignende blåe ballader og tøffe rockelåter stappet full av temaet trøblete hjerter og vonde smerter både når det gjelder musikk og lyrikk. De gode melodiene gjør at det hele høres oppløftende ut for det.