Slik har du aldri hørt Thom Hell før. Ei heller Venke Knutson. De er to av 12 vokalister på Container.

Dette prosjektet er drevet av de allestedsværende musikerne David Wallumrød og Fridtjof Nilsen. Til å begynne skule dette bare være et sideprosjekt der duoen fikk utløp for sine kreative ideer som ikke passet å få på seg offentlighetens lys. Slik ble det ikke, og nå får de som vil høre 13 triste sanger som for det meste handler om selvmedlidenhet og ensomhet. Noen få av dem har dog et slags håp i seg.

En av de beste låtene er åpneren «Something broken», sunget av Robert Post. Dette er en følsom og stilig poplåt der Post viser hvilken flott stemme han har.

Venke Knutson synger «Apple». Hun er den eneste vokalisten som har skrevet teksten selv. Melodien ligner ikke på noe av det hun har gjort som soloartist på sine egne plater. Det var også litt av meningen med Container, nemlig at vokalistene skulle utfordres i en stil og i et uttrykk de vanligvis ikke holder på med.

Thom Hell synger «Directors cut». Han tolker en gitardrevet låt som har litt blues og Led Zeppelin i seg. Det høres ålreit ut.

Det gjør også det meste av resten. Det er spennende å lytte til enten det handler om blå og triste ballader etter Nick Cave sin ånd eller mer filmatisklignende stoff. Mange av arrangementene er minimalistiske, mens noen av låtene er mer pågående i en fet produksjon. Låtene er litt ujevne når vi snakker appell og tilgjengelighet, men albumet er likevel totalt sett så bra at det er fint at Nilsen og Wallumrød gir ut dette og ikke lot det ble liggende igjen i en container.