Jazz

Guro von Germeten. Smak litt på det navnet. Prøv å si det for deg selv slik en sleip, småvokst sirkusdirektør fra Weimar-republikken ville ha uttalt det. Man skjønner umiddelbart at dette er et sjeldent kledende navn for å spille en slags mellomkrigsinspirert, tysk kabaretjazz. Og sannelig, det er akkurat en slik sjanger von Germeten operer innenfor. Så er hun da også halvt tysk. Med trekkspill, kontrabass, klarinett, piano og perkusjon tar hun på sin plate Bad dreams and good nightmares turen innom et utall tekstlige og musikalske temaer som har det fellestrekket at det er absurd, bilderikt og sterkt personlig. Vi hører mye om insekter, nakenhet, helvete og tilhørende herligheter Inspirasjonen fra andre bilderike artister som Tom Waits og Kurt Weill er åpenbar, men von Germeten har med sitt trekkspill og sin klagende katt om natten-stemme lyktes i å lage en plate som likevel høres unik og ny ut.

Det er noen sanger som er klart svakere enn de andre, men på de sangene der både tekst, melodi og ikke minst arrangement beveger seg tilstrekkelig utenfor musikalsk allfarvei, blir dette interessant lytting.

Guro von Germeten er et fyrverkeri av en liveartist, og på noen av sporene, spesielt «Tarantella», har hun klart å overføre denne råheten til plate. Se henne live, og kjøp deretter plata.

No Caption