Det er egentlig samma hen du bor bare man har god innsikt og vet hva man skal gjøre for å oppnå kontakt med lytteren. Søsknene Benedikte, Jon Anders og Lars Christian Narum har funnet ut at det er best å bo heme. I bygda Eine på Toten. Ikke akkurat verdens navle, vil noen mene, men de har sluppet verden inn til seg. De har nemlig maktet å mikse sin særnorske dialekt med såkalt americana der country, pop, rock og folk går hånd i hånd.

Det synges om sagn , om naturen, om livet i bygda, om kjærlighet og hverdagsliv. Akkurat slik som Neil Young, The Band, Blue Rodeo og veldig mange andre nordamerikanere har gjort det før dem. Vi kan vippe det hele over til norsk jord og til Hellbillies. Narum koser seg blant alle disse, samtidig som de har sitt eget uttrykk med Benedikte sin stemme som ledestjerne.

For det er i denne stilmessige løypa Narum plasserte seg med debuten "Samma hen du fær" i 2009. De fulgte bra opp med "Ælt som va søkk borte" i 2010 og med "Sol og regn og ælt" i 2012. Etter sistnevnte utgivelse var det grunn til å tenke at Narum måtte utvide sitt nedslagsfelt og sitt uttrykk ved neste korsvei. Og jammen er det akkurat det de gjør på "Heme".

De fem første låtene har alle et ulikt uttrykk uten at det spriker for mye. Åpneren "Brudholmen" har en heftig og seig rytme som ligger som et bakteppe hele veien. "Ranglefant" er flott countryrock med et herlig refreng, som blir fulgt av den opptempo poplåten "Bære du", mens "Skauen heme" er en rolig, akustisk vise. Låt nummer fem på albumet, "Ælt som gjeld og ælt som fell", er kanskje det mest fengende sporet på hele albumet.

Bredden og variasjonen er satt, og vi får en ny topp med den velklingende og fine "Vinterstid" litt senere. Helhetlig er det bare å nyte dette om du liker sjangeren. For nå som det var grunn til å frykte at Narum skulle stivne og at det skulle bli for mye med et album til på så kort tid, så åpner de opp med et større uttrykksmessig spenn, mer elgitar og mange flere fengende låter.

Narum skaper ikke bare en helhet og en stemning her. De har jammen blitt noen svært så gode låtsnekkere også.