2006 FIFA World Cup Licenced Interactive Quiz Game

Genre: Quiz

PEGI: Ikke klassifisert

Plattformer: Vanlig DVD-spiller

Spørrespillet Buzz har blitt en stor suksess her til lands, og snart kommer det en sportsversjon av spillet. Problemet er at Buzz bare finnes til PlayStation 2. Quizspillet om fotball-VM, derimot, er laget for å kunne spilles på en vanlig dvd-spiller, noe snart alle har hjemme i stuen.

Spillet går ut på at du spiller alene eller mot en venn på en virtuell fotballbane. Du velger om du vil sentre ballen én, to eller tre soner fremover, og jo lenger du prøver å spille ballen, jo vanskeligere spørsmål får du. Greier du spørsmålet, kan du sentre igjen; bommer du, går ballen over til motstanderen. Når du er nærme nok mål, kan du skyte, og hvis du treffer og motstanderen ikke greier redningsspørsmålet som kommer i etterkant av skuddet, blir det mål.

Spørsmålene i spillet er bra og varierte. Eksempler kan være å gjette hvilken spiller som er avbildet på et retusjert bilde, hva som skjer videre etter en videosnutt, resultater av bestemte VM-finaler, hvilket VM to spillere spilte sammen i osv. Problemet er at du får bare litt over 1000 spørsmål. Det høres kanskje ikke så lite ut, men til sammenligning har Buzz rundt 5000, og selv i Buzz er det problemer med at spørsmålene kommer om igjen for ofte. Dette gjør at etter en kveld med 2006 FIFA World Cup Licenced Interactive Game, er spillet rett og slett oppbrukt.

Men det er kanskje ikke så farlig. For de fleste av oss er det mest moro med fotball-VM mens det pågår, så hvis du er ute etter et spill dere kan more dere med i timen mellom 18-kampen og 21-kampen, er dette midt i blinken. Til å være et spill laget uten noen som helst form for spillmaskin til å drive det, er det ganske imponerende, og til tross for at det egentlig bare er en vanlig dvd, fremstår det som et fullverdig spill.

Håper Tsjekkia vinner VM, forresten.