«Wide Blue Yonder» har en særs velfullt rolleliste. Hovedrollen bekles av skotten Brian Cox — kjent fra roller i storfilmer som Troja, Match Point og nå senest Zodiac.

— Vi er kjempefornøyde med skuespillerne vi har fått fatt i. Jeg tror ikke folk skjønner helt hvor stort dette er, kommenterer produsent Bjørg Veland.

Storfilm

I tillegg kommer Lauren Bacall, som har et lass av hollywoodproduksjoner på samvittigheten, og James Fox (Charlie og sjokoladefabrikken) til Haugesund for å spille viktige roller.

Ingrid Bolsø Berdal, Kåre Conradi, og traverne Hege Schøyen og Øyvind Blunck utgjør deler av den norske stjernelisten.

— Budsjettet ligger på nærmere på 50 millioner kroner. Det er veldig stort i norsk sammenheng, og midt på treet i britisk sammenheng, sier produsent Veland.

Regien er ved Robert Young.

Bra for lokalmiljøet

Grytidlig søndag morgen startet innspillingen i Torggata i Haugesund. Innspillingen vil pågå på en rekke ulike locations i Haugesund, på Karmøy og i Sveio fra til midten av august.

— Dette er stort for haugesundsområdet og norsk film. Det er første gang en internasjonal filmproduksjon av denne størrelsen spilles inn i et lokalsamfunn i Norge. Vi merker at temperaturen stiger på en positiv måte i distriktet, og hele 250 statister skal i aksjon i løpet av filmen, forteller Veland - som selv er fra området.

Handling

I filmen finner den pensjonerte engelske sjømannen Wally (Brian Cox) sin sjømannsvenn og romkamerat på hvilehjemmet «Skipper» Sørensen død. Ettersom Wally har lovet Skipper en gravferd til sjøs, lager han kaos i begravelsen som ender med at presten (Øyvind Blunck) faller i graven.

Wally bruker så kirkegårdarbeidernes lastebil til å ta med seg sin gamle venn tilbake til begravelsessagenten. Her finner Wally ut at en gravferd til sjøs koster langt mer enn velvalgte ord etterfulgt av et plask.

Og med det starter komplikasjonene, i det som blir en ellevill historie om å ikke bryte et løfte.

Wide Blue Yonder har forventet kinopremiere i begynnelsen av 2008.