OSLO: Bjørn Eidsvåg er en av landets mest populære artister. Han har skrevet rundt 300 sanger og har solgt om lag 950.000 album. I dag ble han hedret av kollegaer i Oslo. Æresprisen ble overrakt av kulturminister Trond Giske. Tidligere vinnere av æresprisen er Nora Brockstedt, Jahn Teigen, Åge Aleksandersen og Jan Eggum.

Den folkekjære artisten opplever stor suksess i disse dager. Teaterstykket «Skyfri himmel» på Rogaland Teater hadde urpremiere sist lørdag, og baserer seg på Bjørn Eidsvågs sanger. Oppsetningen har fått gode kritikker. Det samme har hans siste plate «Nåde» fått.

Norsk Artistforbunds ærespris er innstiftet for å hedre en norsk artist innen pop/rock som har utmerket seg i sitt virke som utøver, komponist og/eller tekstforfatter. Prisen blir utdelt og overrakt av kolleger innenfor samme sjanger. Det er styret som bestemmer hvem som skal få prisen. Styret til Norsk Artistforbund består av Knut Aafløy, Tove Bøygard, Geir Zahl, Åge Aleksandersen. Varamedlemmer er Bjarte Jørgensen, Bjørn Terje Bråten, Siv-Lena Waterloo Laugtug.

Norsk Artistforbund er en organisasjon for alle som er utøvere, komponister og tekstforfattere innen pop, rock, metal, elektronika, country, dansemusikk, blues, roots, hip hop, trance og alt annet som er beslektet med popmusikk.