KRISTIANSAND: — Vi har aldri hatt det så bra som i år, takket være regnet, sier Rederiet-eier, Erling Haugen.

Han forteller at det har vært mest trykk i lokalene oppe, som har en kapasitet på 400 mennesker. Men også nede, på Charlies Bar har Klubb Quart-konsertene trukket fulle hus. Torsdag var ifølge Haugen den beste dagen i uka. Da spilte Deerhoof på Charlies Bar og The Jaywalkers laget knallstemning i øverste etasje. Haugen forventer likevel minst like mye trykk lørdag, når Danielson spiller opp på Charlies Bar og Juicy presenterer ?love fra The Roots i Rederiet Nattklubb.

— Jeg regner med det kan ha vært til sammen 900 mennesker innom her i løpet av torsdagen, og vi forventer at det blir skikkelig trøkk igjen i dag, sier eieren.

Han har ingenting å utsette på Quartfestivalens klubbopplegg i 2007. — Vi er bare veldig veldig happy! Dette har vært kjempebra! forsikrer Haugen.

Mer enn doblet omsetningen Ernst har også gjort stor suksess med sitt klubbkonsept, Cosmo, White Room og Living Room. Natt til fredag var køen utenfor Ernst så lang at den stod ut hovedinngangen. Direktør på hotellet, Øyvind Eikaas mener Ernst nå har tatt grepet om denne delen av festivalgjengerne.

— Dette har vært helt strålende! Vi har hatt fulle hus fra mandag til torsdag, og forventer det samme i kveld. Jeg tror noen av klubbene kan ha slitt litt på grunn av at det gjennomsnittlig har vært færre mennesker på Quartfestivalen i år enn tidlgere. I tillegg kommer Roskildefestivalen midt i, men her hos oss har det strømmet på, forteller Eikaas, som samtidig meddelerer at lokalene allerede er fylt opp klokken 17.30 fredag.

I kveld er det Ladies First, DJ Format og DJ Large som underholder Ernst-klubberne.

Klubbrock På Kick festet DJ Boy George grepet om publikum, og på Hold Kjeft skapte Kristiansands-artist Jan Kenneth (Transit) Transæth stor stemning torsdag. Foran rundt 60 tilskuere, som artisten selv anslo som 700 (?), rocket han Klubb Quart mens regnet silet ned utenfor.

Hold Kjeft satser på en mer rocka klubb-opplevelse enn de andre klubbene, og i løpet av uka har både Cripple Crew og Akeron, deafmazjiiiN, Subtrees og Transit stått på scenen. Fredag kveld er de duket for Tidy feat. Kym Ayres i rockekjelleren i Markens.

Quart Klubb-scenene i år har vært på Ernst, Kick, Havana, Hold Kjeft og Rederiet.