KRISTIANSAND: — Det er åpningsdagen med Queens of the Stone Age som er aller mest populær, sier musikksjef Toffen Gunnufsen i Hovefestivalen.

Etter at programmet var fullbooket sist lørdag, har ikke akkurat billettsalget bremset opp. I går ble det meldt på Hovefestivalens nettside at 30.000-merket var passert. Det betyr at Hove er 7500 billetter unna å nå målsettingen på 37.500 billetter.

— Det er omtrent der vi går i null, men vi kan jo selge enda mer. Vi har faktisk 10.000-kapasitet hver dag, sier han.

— Det betyr altså at dere i teorien kan selge 50.000 billetter?

— Ja, det gjør det. Men vi vil selge flest mulig festivalpass, og ikke enkeltbilletter, sier Toffen.

Millionflyt

Til sammenligning solgte Quartfestivalen i fjor 50.000 billetter i det som ble regnet som et svært godt år.

Mye har vært skrevet om Toffens harde budgivning og skyhøye artisthonorarer. Og fremdeles nekter han for å ha svidd av penger over evne.

— Bookingbudsjettet ligger ikke så langt over det jeg hadde i Quartfestivalen.

— Like over 13 millioner altså? 15 millioner?

— Ikke fullt så høyt.

— Stemmer det at Slayer var det dyreste bandet i norsk festivalhistorie?

— Slayer var dyre, siden de var det første bandet som signerte. Men jeg brukte like mye på enkelte headlinere da jeg booket for Quart, sier Toffen.

Han nekter plent for at de amerikanske trashmetallerne kostet opp mot fire millioner kroner slik det har vært hevdet.

— Det tallet er helt på jordet. Jeg har brukt like mye på headlinerne til sammen denne gangen som det jeg gjorde på Quart. Det som generelt er dyrere i år er mellomnavnene, sånn som Arcade Fire, Bright Eyes og Damien Rice, sier Toffen.

På gjerdet

Han vedgår samtidig at han mangler en headliner for torsdag 28. juni, men sier dagen er å betrakte som en «pakke» med hiphopnavnene Dipset og Li'l Wayne.

— Det er bedre å ha de to enn å betale haugevis med penger for en headliner. Det er de to det har vært mest spørsmål om i alle de årene jeg jobbet på Quart, sier Toffen.

På Odderøya sitter Quarts musikksjef Jørgen Skauge, fortsatt i manko på to headlinere, men med tilsynelatende iskalde nerver. Han nekter å kommentere billettsalget, da det kun vil medføre ytterligere press fra media, og dermed mindre arbeidsro. Men det er ingen tvil om at billettsalget går litt tregere enn i fjor.

— Jeg tror mange sitter på gjerdet og venter på og venter på de siste navnene vi skal slippe, sier Skauge.

— Du tror de sitter på gjerdet, men det kan vel hende de har kjøpt billett til Hove?

— Det vil tiden vise. Jeg tror mange venter til begge festivalene kan vise til et komplett program før de bestemmer seg, sier Skauge.

Selv ville han bare dratt én dag på Hovefestivalen - onsdag - hvis han var en vanlig festivalgjenger.

— Programmet er bra, men det fenger ikke mine interesser. Jeg hadde nok heller dratt på Øyafestivalen hvis jeg måtte velge, sier Jørgen Skauge.

Gammel gjeld

Han erkjenner at når det gjelder mediekrigen har Hove dratt stor nytte av å være nykommer, men Skauge avviser på det sterkeste at slaget om å være størst i sør er tapt.

— Hove har ennå ikke arrangert en eneste konsert, og de skal i likhet med oss betale regninger i august og september. Dette handler om mye mer enn å booke store artister. Jeg kan ikke snakke om Hove sin økonomi, men her i gården opplevde vi at noen forlot skuten med negativ egenkapital, og vi har fortsatt lån å betale ned. 2008 skal bli enda bedre enn 2007, vi skal forbedre oss hvert år, det er målet, sier Jørgen Skauge.

Men først må han skaffe en erstatter for Velvet Revolver. Kanskje kommer den allerede i dag. Han vil ikke røpe navn.

— De som kjøpte billett til rockemandagen vår utelukkende for å se Velvet Revolver blir kanskje skuffet, men det blir bra. Rock skal erstatte rock, det er ikke aktuelt med noe annet, forsikrer Skauge.