Stockholm: Murray innrømmet at han fyllekjørte men nektet å avgi blåseprøve og hevdet at han var beskyttet av amerikansk lov.

— Jeg har holdt på med dette siden 1968, men har aldri opplevd maken, sier Christer Holmlund ved Stockholm-politiet.

Murray deltok i helgen i Scandinavian Masters-turneringen i golf i Sverige, og var på vei tilbake til hotellet etter et nattlig besøk på Café Opera da han ble stanset i morgentimene mandag.

Golfbilen hadde han tyvlånt fra hotellet, der den hadde stått parkert utenfor som dekorasjon i forbindelse med turneringen.

— Han kjørte rundt i den elektriske golfbilen i sentrum av Stockholm. Politiet fant det noe underlig og stanset ham, forteller Holmlund.

Politifolkene kjente straks at det luktet alkohol, men komikeren hisset seg opp og mente at han som amerikansk statsborger ikke behøvde å forholde seg til svensk lov.

Etter et besøk på politistasjonen endret han mening og gikk med på å avgi blodprøve. Nå venter trolig en saftig bot for fyllekjøringen.

Murray har spilt i en rekke Hollywood-filmer og ble nominert til Oscar for innsatsen i «Lost in Translation» i 2003. Han spilte også i golfkomedien «Caddyshack» i 1980, og har i alle år siden hatt en viss forkjærlighet for golf og golfbiler.