KRISTIANSAND: — Jeg og bassist Bjørn Holm skal begge synge av full hals. Det blir bra, sier Ornand Altenburg fra Birkeland.

Artisten med det bemerkelsesverdige kunstnernavnet var kjent som Asbjørn Ribe da han bodde i Kristiansand for noen år tilbake. Senere ble han med i det suksessrike bandet Jim Stärk før han startet solokarrieren som Altenburg. Døpenavnet er for øvrig Asbjørn Ornand Altenburg Reme Ribe.

Andrealbumet «Catfish Row» kom ut 10. september og har fått gode anmeldelser. Fædrelandsvennens kritiker Rune Slyngstad kastet en sterk firer og kalte musikken «pulserende og levende soul». «Her er mange herlige og skjellsettende minutter med mange spennende instrumentale løsninger», skrev Slyngstad videre.

Nå er Altenburg ute på en liten turne til Oslo, Hamar, Stavanger og Kristiansand. Han håper å få spilt i hjembygda Birkeland om ikke altfor lenge.

— De stedene vi har spilt har det virket som folk kjenner materialet fra plata. Det er moro å se, sier Altenburg. Nå lurer han på hvor mange som kommer for å høre ham på Kråga.