Høsten ble ikke riktig slik den unge soulsangeren hadde tenkt, med narkotikabot i Bergen, mislykkede konserter, dårlige anmeldelser og en ektemann som endte opp i fengsel.

Slapp på scenen

Siste nytt på Winehouse-fronten er nå at 24-åringens lege har rådet henne til å slappe av og hvile resten av året. Det betyr at alle opptredener og intervjuer blir avlyst.

I løpet av de siste par ukene har fansen vendt seg mot den unge sangeren, som virker mer og mer uinteressert og slapp på scenen, så det er kanskje like greit at de planlagte konsertene i blant annet Dublin, Manchester og London avlyses.

Har det «følelsesmessig vanskelig»

Beslutningen kommer som resultat av at turneringen har vært vanskelig og at «Amy har hatt det følelsesmessig svært vanskelig de siste par ukene», skriver konsertarrangøren Live Nation i en pressemelding i dag.

— Amy har blitt fortalt at hun bør hvile seg og takle helseproblemene sine, står det videre.

I følge en talskvinne for selskapet skal ikke konsertene bare utsettes, men avlyses permanent, skriver BBC.

Kan ikke gi alt uten ektemannen

I pressemeldingen sier Winehouse selv at hun «ikke kan gi alt på scenen uten Blake».

-Jeg er så lei for det, men jeg vil ikke gjøre konsertene på en halvhjertet måte; jeg elsker å synge. Mannen min betyr alt for meg og det er ikke det samme uten ham, uttaler sangeren.

Winehouses ektemann Blake Fielder-Civil sitter i varetekt i London til 18. januar og er siktet for å ha angrepet en pubeier i juni i år. Han er også siktet for å ha hindret rettens gang.

Må tilbake til Bergen

Sangeren må også møte opp i Gulating Lagmannsrett til neste år for at retten skal ta stilling til om hun og ektemannen visste hva de skrev under på da de vedtok en bot for narkotikabesittelse under Bergensbesøket i oktober.