KVINESDAL: Motörhead, som er noen av rockens desidert mest hardtlevende oldiser, spilte på Quartfestivalen i 2001. I ettertid har bandet, med vokalist Lemmy Kilminister i spissen, gitt ut tre album, og bevist at de fortsatt holder koken.

— Mannen er 62 år. Det er helt utrolig at kroppen og maskineriet hans fortsatt virker. Jeg er selv en gammel Motörhead-kriger, og bandet er blant mine topp fem, sier en storfornøyd festivalsjef og bookingansvarlig, Kjell Arne «Kelly» Aamodt, til fvn.no.

Headlinere

Til sommeren skal Lemmy vise publikummet på Øyesletta at han fortjener statusen som inspirasjonskilde for en hel generasjon rockere. Lørdag 12. juli er bandet headlinere på festivalen.

— Jeg synes det er veldig stort å få Motörhead til lille Kvinesdal Rock, som er bare to år gamle. Det viser at vi har fått til noe bra. Det viser tyngde, sier Aamodt.

Bandet ble klart i slutten av november. For å få bookingen i orden, måtte festivalledelsen godta et lyd- og lysrigg som man aldri har sett maken til på Øyesletta.

— Vi gikk med på det for å tilfredsstille dem. Det blir en sinnsyk lyd- og lysopplevelse, sier festivalsjefen.

Også Helloween

I tillegg til de britiske legendene, har Kvinesdal Rock også sikret seg tyske Helloween og svenske Pain til sommerens festival. Helloween hadde sin storhetstid på slutten av 80-tallet og på 90-tallet, men bandet kom i høst ut med deres 13. studioalbum.

— Det er foreløpig ikke bestemt når Helloween spiller. De ville se an hvilke headlinere vi får, før de velger enten fredag eller lørdag. Pain skal turnere med Nightwish til våren, og gjør seg trolig mer kjent før festivalen. De er virkelig på vei opp, medgir Aamodt.

Motörhead har siden starten i 1975 vært en rekke ganger i Norge. Onsdag kveld spilte de i Oslo Spektrum til gode kritikker. Konserten i Kvinesdal er imidlertid den eneste i Norge i 2008.

— Både Motörhead og Helloween har vi fått eksklusivt. Hvis ikke hadde det vært mindre interessant, sier Aamodt.

Whisky og groupies

Bandets markante frontfigur har aldri lagt skjul på at han har levd flesteparten av sine 62 år med en Jack Daniels i hånden og en groupie på låret. Trolig får han også pleie sine vaner også i Kvinesdal.

— Lemmy fikk beskjed fra legen om at han måtte kutte ut whiskyen, og bytte den med vann. Han svarte med å putte isbiter i whiskyen. Der har du holdningen. Vi har folk fra biker-miljøet som skal lage en god fest for ham. Vi har planer for ham når han kommer, sier festivalsjefen.

Fra før er Backstreet Girls, Volbeat og Hardcore Superstar klare for Kvinesdal Rock. Siden festivalbillettene ble lagt ut i november, har salget gått jevnt og trutt. Presseansvarlig Ann Frestad håper at lanseringen av Motörhead skal få fart på sakene.

— Det er lenge siden et så stort band har spilt på disse trakter. Vi har økt bookingbudsjettet kraftig, så størrelsen på bandene vil øke. Det sier seg selv at det må bli en bra festival, sier hun.

I år solgte festivalen 3000 billetter hver dag.

— Vi har satt et tak på 5000 til sommeren. Det tror jeg vi skal klare. Nå er festivalen blitt mer kjent også, sier Frestad.

GLEDER SEG: Festivalledelsen i Kvinesdal Rock Festival er storfornøyd med å ha sikret seg Motörhead. Fra venstre Jan Kaare Sinland, Kjell Arne «Kelly» Aamodt, Johnny Svindland, Martin Liland og Ann Frestad. (Foto: Elling Svela)