OSLO: — De spurte om jeg ville ha rollen i januar. Jeg trengte litt betenkningstid, men var egentlig aldri i tvil om at jeg skulle gjøre dette, sier en strålende fornøyd Maria Arredondo (22).

— Hvis jeg hadde sagt nei ville det vært utrolig vondt å se en annen person i hovedrollen på premièren, fortsetter hun.

Den 4. september til neste år debuterer venndølen som skuespiller i rollen som navnesøsteren Maria.

— Det er en stor utfordring, og jeg gleder meg veldig. Det har alltid vært en stor drøm å stå på scenen i en musikal, forteller Arredondo.

Carola og Sissel

Sound of Music er en av tidenes mest kjente musikaler. Bak den kommende oppsetningen på Edderkoppen Teater står produsent Håvard Bratvold. Han har satt opp musikalen to ganger tidligere. I Stockholm i 1995 hentet han inn velkjente Carola Häggkvist til rollen som Maria. Åtte år tidligere ga han rollen til Sissel Kyrkjebø på Chateau Neuf i Oslo.

— Jeg har nå som da hentet inn en ung, talentfull sanger til rollen som Maria. Heller ikke Carola og Sissel hadde skuespillererfaring fra før av, og jeg er helt sikker på at vi har gjort et veldig bra valg med Maria Arredondo, sier Bratvold.

Arredondo skal altså fylle store sko, men ønsker ikke å tenke for mye på de to tidligere rolleinnehaverne.

— Det er en ære å bli spurt om å ta rollen, og jeg skal fokusere på å gjøre en fantastisk jobb, konstaterer hun.

God hjelp

I går entret hun scenen på Edderkoppen Teater for første gang som skuespiller. Det var en spesiell opplevelse å se utover de 600 setene.

— Jeg har vært her som publikummer én gang, men dette var noe helt annet. Jeg tenkte: «Her skal jeg bo», ler hun.

Det kommende året blir svært hektisk for 22-åringen. Før jul slipper hun ny plate, og samtidig skal hun lære seg skuespillerkunsten. Til det får hun god hjelp fra skuespilleren Bjørn Skagestad (56), blant annet kjent fra tv-serien «Sejer» og filmen «Kristin Lavransdatter». I musikalen har han den mannlige hovedrollen som Georg Ritter von Trapp.

— Bjørn og jeg har møttes noen ganger etter at vi fikk rollene. Han er en flink skuespiller, og det skal bli gøy å jobbe sammen med han, sier Arredondo.

Skagestad ser fram til å jobbe med den unge venndølen.

— Hun passer veldig bra til rollen, og synger fantastisk. Det er som å jobbe med en uslepen diamant. Jeg skal prøve å være til stede for henne, sier Skagestad.

Regissør Trond Lie er i likhet med produsenten overbevist om at Arredondo er det perfekte valget for hovedrollen.

  • Hun var førstevalget vårt, og vi er glad for at hun takket ja. Nå skal vi bruke det neste året på å gjøre henne klar for musikalen, forteller han.