Foto: Guiding Voice

KRISTIANSAND/SVALBARD: Lengst nord i Norge har organisasjonen Guiding Voice plassert seg, så langt unna Quartfestivalen du kommer uten å forlate kongeriket.

Fvn.no bestilte en avtale med klarsynte Per for å finne ut om det er mulig å spå noe annet enn vær omkring festivalene på Sørlandet.

Nær universet

" Vi er situert nær Nordpolen, og derfor svært gunstig plassert i forhold til universet og de kontaktene som finnes der, " heter det i avslapningsbudskapet du får spilt på telefon før du får en time med et synsk medium.

— Hei, det er Per, sier en svært avbalansert trønder i andre enden av røret. Per er utdannet ingeniør, men født av klarsynte foreldre. For en stund tilbake startet han sin egen healingpraksis, nå er han en av staben på "Guiding Voice".

Vi setter ham litt inn i materien. Per har ikke hørt om Hovefestivalen, og han vet ikke hvem Toffen Gunnufsen er. Quart har han hørt om, men Jørgen Skauge er et ubeskrevet blad for ham.

Det har vært mye skriverier om de to festivalene, forteller vi, og ber ham om å "se inn i fremtiden" på dette grunnlaget.

Unødvendig strid

Så begynner seansen. Uten røkelse, uten musikk eller stemningsskapende mantraer. Per kunne vært onkelen din på telefon fra Trøndelag, og det er ingen fiksfakserier rundt samtalen.

Så begynner han å se ting for sitt indre øye.

— Jeg får umiddelbart opp veldig positive bølger både for Hove og Quart. Det virker som det har vært en helt unødvendig strid mellom disse to, sier Per.

— Denne Toffen, han er nok veldig flink til å påvirke omgivelsene for å få ting til å skje, litt som Tom Nordlie, men jeg tror det er stor slitasje rundt ham, han virker til å være en sterk personlighet, sier Per.

Vi lytter.

— Musikksjef Skauge. Hm, Jørgen, sa du? Klarsynte Per suger på ordene.

— Han er litt lur, tror jeg. Litt diplomat. En mann som har skjønt at det ikke alltid er like lurt å være i krig, kanskje han svarer på en annen måte enn det som er forventet av ham?

Fargeklang

Klarsynte Per lar ordene Hove og Quart surre litt mer omkring i universet. Han henter ned noen tanker.

— Quart har en bedre fargetone enn Hove, en veldig klang. Jeg tror ikke det lar seg gjøre å bryte festivalens anseelse ned på noe vis, helhetsmessig får jeg bare veldig mye positivt opp rundt Quart.

Han føler på instinktene at Hove vil trekke et yngre publikum med årene.

— Hovefolket vil nok befinne seg mellom 16 og maks tredve, mens Quart ser jeg en større aldersspredning på.

Han tror en del av Toffens medarbeidere vil skalle av raskt, men vil bli erstattet av andre uten de store overskriftene.

— Jeg ser ingen katastrofer for noen av festivalene, og Quart er godt etablert. En festival med like stor betydning i årene som kommer som den har hatt hittil.

Omorganisering

Til slutt kommer dypdykket inn i Quarts innerste gemakker. Per "får inn" flere impulser fra universet.

— Jeg ser en oppvask internt i Quart. En totalgjennomgang på organiseringsfronten. Quart har nok slitt mer enn Hove, med dårlig delegering og hele pakka.

— "Ser" du dette? Der du sitter i andre enden av røret?

— Ja, jeg "får det opp". Jeg har alltid hatt det sånn, sier Per, før han vender tilbake til Quart:

— Det blir på en måte en slags veldig omorganisering i Quart-opplegget, for det føles som om det er en del ting i forkant som ikke har fungert.

Per forteller at han ser "en masse rot" i Quart-organisasjonen.

— Det blir nok en annen modell til neste år. Jeg tror ikke denne Skauge heller blir musikksjef neste år.

— Du tror Jørgen Skauge går av?

— Ja, jeg er litt usikker på om han blir sittende, ja.