Det er nå klart at Madonna får lov til å beholde to år gamle David Banda som hun adopterte fra Malawi i 2006. Det skriver den britiske nettavisen Mirror.co.uk.

I september besøkte Simon Chisale, en sosialarbeider fra Malawi Madonna og Guy Ritchie i London. «Madonna er en perfekt mor for David. En komfortabel og egnet forelder», skriver Chisale i rapporten sin.

Kontroversiell adopsjon

Adopsjonen har vært preget av rykter og kontroverser fra dag en. Malawiske adopsjonslover er svært strenge og flere nasjonale organisasjoner i det afrikanske landet protesterte mot at Madonna og ektemann Guy Ritchie tok med seg David ut av landet.

Protesterte gjorde også Davids biologiske far, Yohane Banda. Etter adopsjonen gikk han ut i media og fortalte at han ikke var klar over at sønnen kunne bli adoptert ut av landet, og at dette ikke var det han ønsket for sønnen.

Malawiske myndigheter ga Madonna 18 måneders midlertidig foreldrerett over David banda mens saken ble vurdert, og det var årsaken til at Chisale dro til London for å observere familien.

Legger fram saken nyttårsaften

I dag legger han fram sin rapport for en malawisk dommer. I tillegg til å berømme Madonnas evner som mor skriver Chisale at Ritchie har fått et «varmt og lekende forhold» til adoptivsønnen i følge The Mirror.

Yohane Banda er også fornøyd med at saken nå nærmer seg en avgjørelse. «Jeg vet hun vil det beste for ham», iser Banda til the Mirror.

Adopsjonen kan bli endelig i april.