Lørdag inntar festivalfolket Hove. Ifølge bookingsjef Toffen Gunnufsen er alt i rute, og Hove er klargjort for festivalgjestene. Bookingsjefen er fornøyd med programmet, men skulle gjerne hatt et par ekstra store navn på plakaten.

— Jeg ser at noen har etterlyst større navn som Pharrell Williams og Aviici. Jeg skulle gjerne hatt dem, men de er dessverre ikke på turné når Hovefestivalen arrangeres.

- Skaper liv

Det er likevel flere ting han gleder seg spesielt til:

— På mandagen gleder jeg meg til Foster the People og konserten med Disclosure på natta. På tirsdagen kommer London Grammar, Martin Garrixx og Foals. Personlig har jeg ikke hatt et stort forhold til The Offspring, men de skaper mye liv, og har mange fans som vil se dem.Videre trekker han fram hiphop-programmet med M.I.A på mandagen, Clean Bandit og Chance the Rapper på onsdag og Azealia Banks og Pusha T på torsdagen.

— Jeg tror avslutningen på torsdag med SBTRKT blir bra. Det er et fantastisk liveband.

Skjulte perler

- Hvilke skjulte perler i programmet vil du trekke fram?

— Jeg tror folk vil bli overrasket over Pretty Lights som er en amerikansk elektronika act. Han skaper et veldig bra liveshow. Banks lager pop som minner om Adele. Banks er på en hype, og jeg tror vi kommer til å høre mer fra henne. Det samme gjelder Of Mice and Men og Chance the Rapper. De kommer det til å skje mye med neste år.

— Hva er ditt beste Hoveminne? - Det er to jeg vil trekke fram. Første året spilte Queens of the Stone Age i et voldsomt regnvær. De var helt sjokka over hvor mange som kom. Folk trosset regnet og det var full stemning. I fjor leverte The Script et fantastisk liveshow. De har vært litt omdiskuterte fordi de ikke har de mest intellektuelle tekstene, men de skapte Wembley-tilstander. Det var helt tomt i campen og landsbyen. Alle kom for å se dem.

Ingen kollisjoner

Ifølge Gunnufsen er det gjort endringer i programmet slik at ikke små band spiller samtidig med store band.

— Når den yngre garde går på konsert, går de gjerne sammen med alle andre, og da er det de små bandene som taper. Derfor vil vi legge bedre til rette for de mindre bandene.

- De yngste drikker minst

— Hvert år er det noen foreldre som er bekymrede for å sende barna sine på en festival med festing og drikking. Hva vil du si til dem?

— Statistikken viser at den hjelpen vi gir ungdommene på Hove stort sett gjelder sjelesorg, altså problemer med kjæresten eller lignende, skrubbsår og noen tilfeller med dehydrering. I år er det 18 års aldersgrense på den store campen, og så er det to mindre camper for de under 18 med mer oversiktelige forhold. Men det er uansett ikke de under 18 som drikker mest. Vi vet at de går mer på konserter og drikker mindre.I tillegg minner Gunnufsen om at det både er politi, vakter, og natteravner til stede på festivalområdet.

— Folk lager sine egne oppfatninger av hvordan det er på Hove, men vi opplever at det stort sett er stille og rolig.

PS. Fra mandag til torsdag vil Fædrelandsvennens musikkanmelder Gunn-Hilde Erstad servere dagens Hoveanbefaling.