29. januar skal Kulturstyret i Kristiansand avgjøre hvor mye penger festivalene i byen får i tilskudd i år. Til sammen har 15 festivaler søkt om 1 964 100 kroner. Det er foreslått at 12 festivaler deler 920 000. Plussbank Cup får ikke støtte i år. Cupen har et budsjett på over 11 millioner kroner, og har søkt om 250 000 kroner fra kommunen. På grunn av presset tildelingsramme og cupens solide økonom, sa kommunen nei. Daglig leder i Plussbank Cup, Paul Richardsen, synes avgjørelsen er merkelig.

— Jeg unner de andre festivalene pengene de får. Det er ikke slik at jeg mener at vi burde gå foran, men jeg synes at begrunnelsen for avslaget er merkelig. Det må da være OK å tjene penger, og vi har fått støtte flere ganger tidligere.

- Må kutte

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe opplyser at kommunen har mindre penger å dele ut til festivaler i år enn i fjor.

— Vi kan ikke gi like mye til alle. Et sted må vi kutte. Plussbank Cup har de siste årene fått et relativt lite beløp. Det er den eneste festivalen som opererer med et så stort budsjett, og det blir delt ut utbytte. Vi har måttet kutte i flere tildelinger for at regnestykket skal gå opp.- Har det vært vanskelig?

— Ja, det er klart. Behovet til festivalene er nesten dobbelt så stort som budsjettrammen vår.

- Bedre enn ventet

Protestfestivalen har tidligere hatt en fast tildeling på kommunebudsjettet, men måtte i år søke på lik linje med de andre festivalene. Det er foreslått at festivalen blir tildelt 175 000 kroner – de søkte om 400 000. I fjor fikk Protestfestivalen 200 000 kroner i tilskudd fra kommunen.

— Det er bedre enn ventet. Da jeg fikk høre hvor mye potten var på, hadde jeg ikke forventet at vi skulle få så mye. Vi så for oss en krise, men dette skal vi klare å håndtere, sier Svein Inge Olsen i Protestfestivalen.

15-årsjubileum

Festivalen har et budsjett på 1,6 millioner kroner. I 2014 er det 15-årsjubileum, og derfor er det søkt om ekstra bevilgninger. Olsen mener at dersom festivalen hadde fått mer av kommunen, ville ikke Protestfestivalen vært så avhengig av andre tildelinger.

— Vi har også sendt søknad til Kulturrådet og Spareskillingsfondet, og vi har et lite håp om at vi skal få noe ekstra derfra.

Punkt er den festivalen som får mest penger. Den søkte om 250.000 kroner og får 190 000. Erik Honoré er fornøyd

— Det er kjempeflott at kommunen fortsetter å støtte festivalen. Vi får omtrent like mye som i fjor. Som mange andre festivaler, er vi avhengige av kombinasjonen offentlig støtte, salg av billetter og sponsorer.