kunsthallen00001.jpg Foto: Kjartan Bjelland
kunsthallen00003.jpg Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg feiret med en lettøl og en røyk på terrassen i går, men vi skal selvfølgelig feire med et glass champagne på neste styremøte, sier Cecilie Nissen, daglig leder og kunstnerisk leder ved Kristiansand Kunsthall.

Grunnen til feiringen er at Kunsthallen torsdag ble tildelt 1,8 millioner kroner i støtte fra Kulturrådet. Fra potten Prosjektstøtte - Visuell kunst tildeles 400.000 kroner hvert år i 2014 og 2015, mens fra potten Rom for kunst tildeles 500.000 for hvert av de samme årene.

Utvidet åpningstid

— Dette betyr at vi kan få gjennomført programmet for i år uten at jeg behøver å ligge våken og lure på hvordan jeg skal skaffe penger. Jeg kan også få en del avlastning i arbeidet, sier Nissen.

— Betyr det ansettelser?

— Vi har ikke tenkt så langt ennå. Vi må sette oss ned å regne på det.

— Hvordan vil publikum merke dette?

— Vi kan utvide åpningstidene, vi kan lage et formidlingsprogram og vi kan bedre markedsføringen.

Samarbeid med biblioteket

Kunsthallen har per i dag kun åpent fire timer hver dag fra torsdag til søndag. Gjennom samarbeidsavtalen med Kristiansand folkebibliotek, som ble inngått tidligere i år, kan det bli aktuelt med flere seminarer og debatter rundt utstillingene.

Før jul i fjor truet kommunale kutt tilværelsen for Kristiansand Kunsthall. Cecilie Nissen og styreleder Per Kvist følte seg urettferdig behandlet basert på en gammel avtale med kommunen, og varslet omkamp. Og i mai gikk kulturstyret i Kristiansand inn for å øke tilskuddene igjen fra og med neste år. Det kan ha reddet tilskuddene fra Kulturrådet.

— Lokal støtte ser positivt ut nasjonalt, og er ofte en forutsetning for slike tilskudd. Vi var bekymret etter kuttene kommunene gjorde i fjor, sier Nissen.

Målrettet arbeid

Den daglige lederen understreker også viktigheten av Sparebanken Sørs sponsorstøtte for de kommende tre årene. Baken gir kunsthallen 550.000 kroner fordelt på 2014, 2015 og 2016. I tillegg har Vest-Agder fylkeskommune tildelt kunsthallen 70.000 kroner for 2014. — Vi har lagt ned et ganske grundig arbeid i en del år, og arbeidet målrettet mot dette siden 2010. De siste årene har vi hatt et meget kompetent styre, med Per Kvist i spissen som har sittet i fagrådet i Kulturrådet. Vi har spisset strategien og laget grundige søknader, sier Nissen.

— Betyr tildelingene flere utstillinger?

— Ikke nødvendigvis flere, men bedre utstillinger. Vi kommer til å legge mer arbeid i hver utstilling i forhold til formidling. Det skal bli mer aktivitet. Men det betyr ikke at vi bytter utstillinger oftere, for jeg har tro på lengre perioder.