Kristiansand: — Vi som driver festivalen er fans av Kent, og har vært det i en årrekke. Vi trenger gode live-artister, og Kent er så gode som det går an å bli, sier festsjef for Palmesus, Leif Fosselie til Fædrelandsvennen.

- Opplevelse av de sjeldne

Han har selv vært på konsert med Kent flere ganger.

— Det er en opplevelse av de sjeldne, sier han.

Kenter et rockeband fra Eskiltuna i Sverige. Bandet ble startet i 1990 under navnetJones och Giftet, men skiftet navn tilHavsänglari 1992 og til Kent året etter. I1995 kom debutalbumet "Kent". Etter suksessen med albumet"Vapen & ammunition"passerte Kent i 2003 1,5 millioner solgte album.

Nytt album

Denne uka slapp Kent sitt nye album, "Tigerdrotningen".

— Til tross for at bandet snart har holdt på i 25 år, er de på alle vis aktuelle og nyskapende. Kent anno 2014 er fortsatt et band i bevegelse og utvikling. Noe de garantert vil bevise når de entrer scenen på Norges vakreste sandstrand, Bystranda midt i Kristiansand sentrum. Publikum kan se frem til hits fra hele Kents fantastiske karriere, skriver Palmesus i en pressemelding.Fædrelandsvennens musikkanmelder, Rune Slyngstad har sett Kent flere ganger live.

— Jeg har vært på både gode og dårlige konserter med Kent. De spilt på Quarten det året de slo gjennom med "Vapen & ammunition", og da gjorde de en meget god konsert.

- Hva kan publikum vente seg på Bystranda?

— Jeg tror at de kommer til å gjøre en veldig bra konsert. De vil nok spille de mest kjente låtene sine, og en del fra den nyeste plata.

- Skandinavias største rockeband

Slyngstad omtaler Kent som Skandinavias største rockeband.

— Det er det ingen tvil om. De har en enorm katalog å ta av. Kent er ikke særlig utadvendte som band. De vet at de har mange bra låter og lar musikken tale for seg selv. De har masse blodfans som støtter dem uansett.

Kent skal spille fem konserter i Norge fra mai til juli: 8. mai og 13. juni i Oslo, 3. juli Kongsberg, 4. juli i Kristiansand og 5. juli i Skålevik.

Palmesus går av stableen 4. - 5. juli på Bystranda. Tidligere er Jason Derulo, Steve Aoki, Gabrielle, Bernhoft, Icona Pop, Klingande og Fedde le Grand annonsert.