— Dette er så vagt og lite konkret at vi nok foreløpig sier «ingen kommentar», sier Morten Usterud. Kristiansanderen er en av de fire medeierne i Oslo-firmaet Trøbbelskyter, og onsdag var han i møte med rådmann Tor Sommerseth og eiendomssjef Hans Christian Gram i Kristiansand kommune.

— Det var et orienteringsmøte hvor vi informerte dem om status for reguleringsarbeidet rundt teaterkvartalet, sier rådmann Tor Sommerseth til Fædrelandsvennen.

Riving

Gamle Kristiansand teater i Kongens gate 2 og Vestre Strandgate 4 er som kjent vedtatt solgt. Tirsdag skal formannskapet ta stilling til om et forslag til reguleringsplan skal sendes ut på høring. Her åpnes det for både salg og riving av teaterbygningen som mange i kulturmiljøet ønsker å redde. Men tross fromme ønsker og kreative ideer, har ingen med penger i ryggen hittil vist interesse for å starte virksomhet i bygget. Teateret har for det meste stått tomt og stille siden høsten 2011. ## Finansiering

— Det har ikke vært noen møter av denne typen før. De signaliserte at de kunne ha noen tanker om hvordan bygget kan utnyttes hvis det blir stående. De har jo et eget konsept som de har brukt på flere etablissementer i Oslo, og ut fra erfaringene de har gjort der ville de se om teateret kunne være et attraktivt sted å starte virksomhet, sier rådmann Sommerseth.

Trøbbelskyters mest profilerte medeier er Runar Eggesvik, en mann som av bladet «Kultmag» er utropt til «Kongen av Oslo». Han har vært med å starte Øyafestivalen og Cafe Mono, og de siste årene har han og Trøbbelskyter blant mye annet stått for oppstarten av Mathallen og Sukkerbiten. Prosjektbyrået Trøbbelskyter er ikke nødvendigvis tungt inne på eiersiden i sine prosjekter, og etter det Fædrelandsvennen kjenner til kikker man på mulighetene for å finansiere et prosjekt i det gamle teateret.

Flere virksomheter

— Det virket som det var serveringssted og den type virksomhet som var mest aktuelt, og det er jo noe som passer godt med kommunens ønsker for kvartalet. Men det var ingenting konkret som ble lagt på bordet, understreker eiendomssjef Hans Christian Gram.

Morten Usterud som deltok på møtet er involvert i en rekke andre virksomheter, blant annet også sitt eget prosjektdesignbyrå Sølvpilen AS.

— Hvis det skjer noe er det ikke sikkert det er Trøbbelskyter som setter det i gang, sier han.