Mandalspublikummet tok godt imot Queen Tribute. Foto: Espen Sand
Frida Ånnevik og hennes trio skapte en lyrisk stemning i biblioteket. Haldor Røyne (t.v) og Anja Lauvdal (t.h). Foto: Espen Sand
Arild Sandberg og Svein Lindland startet trubadurstafetten ved klubbscenen i Buen lørdag ettermiddag. Foto: Espen Sand
Denne gjengen koste seg under trubadustafetten i Buen lørdag ettermiddag. F.v: Hege Antonsen, Wendy Nylund, Kristin Brønstad, Kaja Brønstad, Grete Holbek Eikeland og Osmund Eikeland. Foto: Espen Sand
Tom Erik Tørresvold (t.v) og Thomas Magnussen har kontroll bak disken, mens publikummer Richard Frandsen lytter til musikken. Foto: Espen Sand
Frida Ånnevik holdt en lavmælt og flott konsert under vinterfestivalen i Mandal. Anja Lauvdal på piano til høyre. Foto: Espen Sand
Frida Ånnevik og hennes trio skapte en lyrisk stemning i biblioteket. Haldor Røyne til venstre på gitar. Foto: Espen Sand
Eva Weel Skram gjorde en strålende konsert lørdag kveld, og fikk trampeklapp da hun gikk av scenen. Foto: Espen Sand
Trommisen til Eva & the Heartmaker Foto: Espen Sand
Queen Tribute Foto: Espen Sand
Det var ikke akkurat folksomt i Buens OL-studio under herrenes slalom. Foto: Espen Sand
Åge Sten Nilsens Queen Tribute. Foto: Espen Sand

— For 40 år siden satt noen unge menn i England og snakket om musikkdrømmen sin. I dag er drømmen blitt til virkelighet, ropte Sten Nilsen ut til mandalspublikummet i Buen lørdag kveld. Responsen fra rundt 300 fremmøtte lot ikke vente på seg.

Kulturkapasiteter i Mandal har slått seg sammen for å skape liv og røre i en tid der svært lite skjer.

Liv i stille tid

— Målet var å skape liv i byen i en stille tid på året, og det har vi klart, smiler Lene Lauvdal Holtan, kulturkonsulent i Buen kulturhus og en av arrangørene bak Mandal Vinterfestival.

Lauvdal Holtan er svært fornøyd med både fremmøte og responsen fra publikum.

— Det har gått dritbra. Oppslutning fra publikum har vært utrolig bra og artistene har levert som bare det, forteller hun.

Torsdag til lørdag har de kulturelle godbitene stått i kø. En rekke konserter både for store og små, skumparty, astroshow, stand-up, utstilling og kunstperformance har skapt en ny og variert festival.

Venninner på trubadurstafett

Hege Antonsen og venninnene Wendy Nylund og Kristin Brønstad hadde sett seg ut lørdagens trubadurstafett ved klubbscenen, der Svein Lindland og Arild Sandberg åpnet ettermiddagen.

— Vi har gledet oss til dette. Vi starter med trubadurene og senere i kveld skal vi få med oss Åge Sten Nilsens Queen Tribute, sier Hege Antonsen.

Flere av de fremmøtte ønsker vinterfestivalen varmt velkommen.

I sommerstemning

— Det er knallbra med en slik festival. De som står bak er utrolig flinke til å få ting til, mente Kristin Brønstad.

— Man får jo nesten sommerstemning av å dra på festival i februar. Det er et flott tiltak og helt på sin plass, sa Osmund Eikeland.

Fredag og lørdag kom de virkelig store trekkplastrene på scenen i Buen. Fredag inviterte kulturhuset til gallashow med humoristen Jan Rune Holdhus, countrysanger Bjøro Håland og Margareth Berger. Lørdag varmet Stein Torleif Bjella opp publikum, mens Eva & the Heartmaker og Åge Sten Nilsen Queen Tribute var høydepunktene, før mandalsjenta Elia tonet kvelden vakkert ned.

Slo skikkelig ann

— Fredagen var enorm, da vi hadde 180 fremmøtte på gallashowet. Komiker Holdhus fra Rogaland og konseptet til Halvor Haukerud slo skikkelig an, sier Lauvdal Holtan, som håper at vinterfestivalen er kommet til Mandal for å bli.

— Vi vil gjerne ha dette som en årlig tradisjon. Februar er et halvt år etter skalldyrfestivalen og vi trenger noe å se fram til. Tilbakemeldingene fra publikum tyder på at dette er noe de ønsker mer av, sier kulturkonsulenten i Buen.