— Det er veldig viktig. På slike scener kan man samle mange på en scene, og det er kilden til et godt musikkmiljø, svarer Terje Vea Torkellsen i Palmface på spørsmål om hva scener som Trashpop har å si for nye artister.

Palmface fra Karmøy består av Kolbjørn Tjøstheim (f.v), Norvald Nilsen, Arne Aarhus og Terje Vea Torkellsen. Foto: Reidar Kollstad

— Bra konsept- Vi leste litt om Trashpop før vi kom, og det høres ut som et bra konsept. Jeg respekterer det de har bygget opp, fortsetter Torkellsen.

Palmface fra Karmøy var ett av sju band/artister som opptrådte fredag kveld. Selv definerer de musikken sin som gitarpop.

Også norsk-britiske Casa Murilo har respekt for Trashpop som konsertarrangør.

— Vi har ikke spilt her før, men vi har hørt at Trashpop er et kult sted å spille, og det er gøy å være en del av 10-årsfesten, sier Ted Hesketh.

Akustisk konsert

Han og bandkollega Chris Winfield skal gjøre en akustisk konsert.

Chris Winfield og Ted Hesketh fra Casa Murilo spilte fredag kveld en akustisk konsert. Foto: Reidar kollstad

— Låtene våre får en helt annen form. Det blir gamle låter på en ny måte, men vi skal også presentere noe av det vi jobber med i studio nå. Musikken vår er festlig, folkelig. Det er musikk for the good times, sier Winfield i forkant av konserten.Bandet gleder seg mest til å se norske Palmface og franske Zero Absolu som starter festivalen.

— Vi spilte på Bylarm sammen med Honningbarna for noen år siden, så det skal bli spennende å se om de nye Honningbarna oppdages i kveld, sier de.

Fornøyd booking-sjef

Booking-sjef Pål Alvsaker vil ikke trekke fram noen favoritter for kvelden:

— Det er jo jeg som har stått for bookingen, og jeg har jo bare booket band som jeg selv liker.

Ingen av artistene har spilt på Trashpop før, men Alvsaker mener at de sammen representerer det Trashpop står for. Trashpop tar sikte på å være et alternativ til det folkelige konserttilbudet i byen, og prøver å fange hele spekteret av artister: store, små, lokale og internasjonale.Publikummer Amanda Schrøder kom til endagsfestivalen siden det var ekstra mange artister på plakaten fredag kveld, og spesielt fordi Casa Murilo skulle spille.

Hun går på Trashpop jevnlig.

— Det er alltid gode opplevelser her. Man får mye forskjellig, både lokalt, stort og smått, sier hun.