GRIMSTAD: Blant annet fikk regissør Magne Pettersen flere hint om filmen hans, Parat, skulle få hederlig omtale under søndagens prisutdeling, skriver Rushprint, et bransjeblad for film— og tv-bransjen.

Pettersen skal ha fått denne beskjeden allerede lørdagen, og flere i filmteamet fikk hint søndag. Men da utdelingen fant sted ble det ingen heder til Parat.

— To timer før utdelingen ringer samme person fra NFI og er helt fra seg. Parat hadde falt ut av hederlig omtale-prisen. Juryen hadde visst gjort omrokkeringer i siste liten. Jeg har knapt vært borti noe så ydmykende før, sier Magne Pettersen til Rushprint.

Regissør Hanne Myhren skal ha fått beskjed om at hun skulle vinne en annen pris en den hun fikk for filmen Kontroll, ifølge bladet. Og regissør Ulf Tønder skal ha fått beskjed om at han skulle vinne pris for Gatas Parlament-musikkvideoen Selv de med tro, men fikk i siste liten kontrabeskjed om at den i stedet kom på andreplass, noe han har omtalt på sin egen blogg.

Festivalsjef Torunn Nyen i Kortfilmfestivalen. Foto: Carsten Aniksdal/Kortfilmfestivalen Foto: Carsten Aniksdal/Kortfilmfestivalen

Festivalsjef Torunn Nyen beklager hendelsene.— Dette er en arbeidsulykke som aldri skulle ha skjedd. Det er veldig uheldig at juryen ikke var kjent med at filmskapere hadde blitt kontaktet. Da ville de selvsagt ikke gjort om på sine beslutninger. Jeg har gjort en feil ved å på et for tidlig tidspunkt si ifra til de jeg oppfattet kom til å vinne priser. Jeg kommer til å ta kontakt med de berørte og si dette til dem personlig, sier hun til Dagbladet.no.

Du kan lese hvem som vant priser til slutt på Kortfilmfestivalens hjemmeside.