Stan Lee har helt eller delvis skapt store deler av Marvels gigantiske univers av superhelter, og hans figurer omfatter navn som Spider-Man, De fantastiske fire, Thor, Hulk, Daredevil og Iron-Man. Lee bidro sterkt til at Marvel Comics gikk fra å være en liten avdeling til å bli et gedigent internasjonalt selskap på størrelse med konkurrenten DC Comics.

Søksmål

Nå er imidlertid Marvel Comics offeret for et gigantisk søksmål fra tidligere kolleger av Stan Lee. Lee, og fler ekompanjonger etablerte selkapet Stan Lee Media Inc. i 1998 og målet var at selskapet skulle viderutvikle og tilrettelegge Lees figurer til bruk i andre media. Da det nye selskapet nærmet seg konkurs i begynnelsen av dette tiåret skal Lee ifølge Bloomberg.com ha tatt med seg sine interesser over i selskapet POW! Entertainment.

Retten

Dette har ført til at aksjeholderne i Stan Lee Media har gått til flere søksmål både mot Stan Lee og Marvel Entertainment. Det foreløpig siste søksmålet ble annonsert i dag, tirsdag, og der krever Stan Lee Media intet mindre enn 750 millioner dollar av Marvel og Lee. «Det meste av Marvels finansielle suksess, inkludert inntektene fra filmene, kommer fra verdier skapt av Stan Lee som er målet for dette søksmålet», heter det i rettspapirene. Marvels talsmann avviser anklagene.

– Dette er de samme grunnløse påstandene de har kommet med overfor Marvel i snart to år, bare i ny innpakning. Vi ser fram til å bevise at det ikke er hold i dette, sa talsmann David Collins i en pressemelding.