— Jeg er kjempestolt, sier Dagsland på telefon fra Gardermoen.

Dagsland mottok Prøysenprisen, som deles ut til kunstnere som har gjort en fremragende innsats innen musikk. Tidligere vinnere er blant andre Odd Nordstoga, Halvdan Sivertsen, Lars Lillo-Stenberg, Anne Grete Preus.

— Det er en tung og fin pris, mener Stavanger-artisten.

Jury

Dagsland kunne i tillegg glede seg over at han onsdag også mottok en utmerkelse fra Bergen Gay Galla. Han ble kåret til «årets hetero pris» og juryen begrunnet dette på følgende måte:

«Sigvart Dagsland har alltid vist en positiv holdning i homorelaterte spørsmål, og stilte opp under Verdens Aidsdag-markeringen i Korskirken 1. desember. Sigvart Dagslands musikalske innsats var et svært viktig bidrag til en verdig markering av solidaritet med personer berørt av hiv og aids».

Prøysen

Forfattar, gjendikter og låtskriver Arnt Birkedal fra Stavanger fikk Teskjekjerringsprisen da Prøysenprisene ble delt ut. Juryen begrunner det slik:

«Med en særegen livsfølelse, preget av varme, humor og melankoli, skriver han vekselvis dikt, sangtekster, kortprosa og romaner for barn og voksne. Tilliten til det musiske i alle mennesker ulmer mellom linjene og i det presise språket, som han finner i gliper i tida, i «glipene etter Alf Prøysen», som han sjøl beskriver det. Gjennom 25 år har han stadig utvidet sitt litterære sted i verden; Den store, meningsfulle hverda­gen, fylt av lengsel og nødvendig opprør. Og for dere som ennå ikke har vært der, er det bare en ting å si: Velkommen til landstripa under den veldige himmelen. Alt kan skje i Arnt Birkedals poetiske univers».

Foto: Scanpix