Jett Travolta døde sist fredag mens familien var på ferie på Bahamas. John Travolta og Kelly Prestons sønn ble obdusert mandag og dødsårsaken ble oppgitt å være «anfall». Til venner skal Travolta sagt at han ønsker å fly sønnens kropp hjem selv.

Kritikk

Travolta-familien er scientologi-tilhengere og ifølge VG.no vil de trolig ha en begravelsesseremoni i regi av kirken nær hjemmet deres. Flere kjendiser har uttrykt sin sympati med familien, og i sin MySpace-blogg angriper Lisa Marie Presley de som benytter Jett Travoltas død som en unnskyldning for å angripe scientologien.

– Jeg har notert meg at folk og presse for det mest har vært sympatiske og respektfulle. Noen ønsker imidlertid å bruke denne tragedien som en mulighet til å enda en gang angripe scientologien. Folkens, hvor populært det enn er å diskriminere og latterliggjøre scientologi og scientologer i fortiden — dette er ikke det rette tidspunktet, skriver Presley.

Sint

Listen over kjendiser som er tilhengere av scientologi er lang og inkluderer stjerner som Kirstie Alley, Jason Lee, Isaac Hayes, Tom Cruise, og Katie Holmes. Det er spesielt de som hevder at scientologer ikke tror på vanlig moderne medisin Presley er forbannet på.

– Det er ikke sant at scientologer ikke tror på moderne medisin. I likhet med alle går de til legen dersom de er syke. Dersom en medisin vil hjelpe så tar de den. Dersom de ikke gjør det er de en idiot og du kan ikke skylde på religionen, sier hun.

Lisa Marie Presley langer ut mot scientologi-kritikerne. Foto: AP