Kanye Wests nye karrieremål er å bryte med alle etablerte amerikanske kulturrammer.

Men først vil han trene. Mål nummer en er å få kroppen i brukbar stand, og så rigge opp en passende photosoot for å blottlegge fysikken.

Utfordre sansene

Målet skal være å utfordre folks sanser og oppfatning av kultur. Og å utfordre rammene for hva som er sosialt akseptabelt og ikke.

– Jeg ønsker definitivt, i løpet av noen år, å trene hardt i et par måneder og så posere naken. Jeg vil bryte alle fastlagte rammer og all mentalitet innen hip-hop, innen svart kultur, og innen amerikansk kultur, sier han i et intervju med musikkmagasinet Vibe.

Selv om han vet at bilder ham, naken, for alvor vil kaste ham ut i rampelyset, er han forberedt på alle kontroverser det måtte føre til.

Lei forpliktelser

Han er lei alle begrensningene det å være berømt innebærer. Han vil slippe ansvaret popularitet, fans, musikkindustri og penger bringer med seg.

– Jeg har tatt en beslutning. Jeg vil lage popmusikk, men jeg ønsker meg færre fans... Jeg ønsker meg den friheten det gir å ha færre fans. Dersom du har mindre penger, har du mindre ansvar. Se på Björk. Hvis hun ville posert naken, ville folk sagt «å, det er bare typisk Björk». Hvis jeg poserte naken, ville folk lagt alle slags tolkninger i det.

Med færre fans mener han ifølge Vibe en kjerne på 20.000 dedikerte fans som forstår ham heller enn 100.000 døgnflue-fans som bare henger med ham fordi han er hot akkurat nå.

Kritikerroste Kanye West har gitt ut fire album som har gjort ham til en av verdens største rap-stjerner. Han har vunnet en drøss med priser.

Og kanskje blir han enda større når han får vist seg naken.