VÅREN KOMMER: Odd Sevland vakte latter og begeistring i rollen som frøken Sissel Sakkariassen, alle skoleforestillingers pedagogiske mor. Foto: Jon Anders Skau
Foto: Jon Anders Skau
Høvågdamene har nå beveget seg over til Sanitetsforeningen med de komplikasjonene det fører med seg. F. v.: Kjell Are Janz, Odd Sevland, Kjell Tønnesland og Kjetil Tveit. Foto: Jon Anders Skau
Foto: Jon Anders Skau
Etter forestillingen. F.v.: Kjell Tønnesland, Bjarne Sløgedal, Kjetil Tveit, Odd Sevland, Kjell Are Janz og Tom Berhus. Foto: Jon Anders Skau
Regissør Olav Grendstad. Foto: Jon Anders Skau

– Det var fantastisk moro! Akkurat det vi håpet på, sa en svett men oppspilt revygjeng etter premièreforestillingen lørdag.

Premieren på Complex med venners forestilling «Å vel så det!» starter på topp med trampeklapp fra publikum før guttene i det hele tatt har entret scenen. Slik fortsetter det forestillingen ut.

Høydepunkt

Noen nummer får ekstra god respons, som for eksempel denne: Klasse fire B som har våravslutning i regi av frøken Zachariassen, som beskriver seg selv som ei bakstebu med ferske lefser. Også sprengningsekspert Hans Dietrich Meister fra Tyskland, forsker Kim Kåre Kytland og de Ivo Caprino-inspirerte gårdsguttene som fremfører økologiske sanger ubesudlet av byliv og massemedia, skapte særdeles mye liv og latter i salen. Listen er lang og publikum lar seg rive med.

Revyjomfruer

For et par av artistene var showet ekstra spennende. Complex med venner sikter til nykommerne Tom Berhus og Bjarne Sløgedal. Berhus har vært ekstremt nervøs i lang tid før premieren, men var i ekstase da ildprøven var bestått.

– En og en halv time før revystart var jeg helt skutt. Jeg lå rett ut bak scenen. Da det kun var få minutter igjen roet heldigvis nervene seg. Nå er jeg overlykkelig over at jeg skal stå på scenen resten av uken også, smilte en lettet Berhus etter forestillingen.

Sløgedal er ikke helt ukjent med å opptre, men han har aldri spilt revy for en fullsatt teatersal før. Opplevelsen ga mersmak for han også. Han imponerte publikum blant annet med sin rolle som Kjellmund Homstean som spiller på blokkfløte gjennom nesen.

Operafrieri

Complex ønsker ikke å være dårligere enn Lindesnes trekkspillklubb. Det at trekkspillklubben har fått avslag av operaen i Bjørvika har ikke tatt motet fra revyentusiastene, men har derimot motivert dem til å lage et «lekkert» lite ballettnummer. Med gjennomsiktige tights og trikoter smyger de seg mindre elegant over scenen til publikums store begeistring. Nykommer Berhus gjør en ekstra innsats i dette nummeret, og publikum ligger over ende av latter.

Om Complex med venner noen gang kommer til å sette sine bein på scenen i Bjørvika gjenstår å se, men det som er helt sikkert er at du kan se alle deres krumspring på scenen i Agder Teater til og med 14. november med ekstraforestilling på torsdag 13. november.

FAKTA — Revygruppen Complex

  • Kjetil Tveit, Kjell Are Janz, Odd Sevland og Kjell Tønnesland.

  • Fra 1999-2005 produserte de årlige revyer på Agder Teater. Har også turnert i regionen, Bergen og Stavanger.

  • «Å vel så det!»-revyen er første gang gruppen har brukt regissør. (Olav Grendstad).

  • Med seg i bandet har de: Nils Jørgen Nilsen (16), Martin Sæbø (17) og Øyvind F. Pedersen (19).