BODØ: Sødal fikk sammen med King Of Trolls flest stemmer av TV-seerne, og sikret seg dermed finaleplass Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum 9. februar.

— Det var veldig, veldig overraskende. Jeg har ikke vært i nærheten av å tenke på finaleplass, så dette var kjempegøy, sier finaledeltakeren til fvn.no, kort tid etter sendingen.

— Det har gått bra på øvingene, og jeg var trygg på at jeg ville levere. Da jeg var ferdig var jeg fornøyd med innsatsen, og synes det gikk veldig bra, sier han.

30-åringen var aldri nervøs, og brukte tiden like før han skulle på scenen på å få med seg showet.

— Dette var mitt øyeblikk, og jeg hadde bestemt meg for å nyte det. Under de tre første numrene stod jeg i salen sammen med publikum og så på, sier 30-åringen.

Sødal gikk på scenen etter at Lene Alexandra Øien hadde fremført «Sillycone Valley», og ble etterfulgt av King Of Trolls med «Far Away».

- Satser på å ha det gøy

Dette var første gangen sørlendingen deltok i Grand Prix.

— Selv om jeg har sunget i mange år, så er dette noe helt spesielt. Det var veldig, veldig moro.

Hva tenker du om sjansene i finalen?

— Det har jeg ikke rukket å tenke på. Vi får bare satse på å ha det gøy, sier han.

Sødals ballade, «Eastern Wind», er spesialskrevet for sørlendingen av Eivind Rølles og Christian Ingebrigtsen. Sistnevnte har for øvrig fødselsdag i dag, røper Sødal.

— Vi hadde planlagt en liten bursdagsfeiring, så nå blir det en dobbel feiring!

Får ny sjanse

To av de seks deltakerne får en sjanse til under B-finalen i Oslo 6. februar. Dette ble dansebandet Ole Ivars fra Hedmark og tidligere glamourmodell Lene Alexandra Øien fra Trøgstad.

Duoen Avalanche, hvor den ene halvdelen vanligvis består av kristiansandsjenta Kirsti Johansen, kom ikke videre.

Johansen var i kveld byttet ut med Camilla Alvestad, siden førstnevnte måtte kaste inn håndkleet på grunn av stemmeproblemer.

Les også: - Nå er det fullstendig kaos

Delfinalen i Bodø var den siste av tre delfinaler. Totalt 18 artister konkurrerer om finalebillettene til Oslo Spektrum 9. februar. I de to andre delfinalene gikk Maria Haukaas Storeng fra Senja, rockebandet Crash! fra Halden, Veronica Akselsen fra Skarnes og Ann-Mari Andersen fra Kautokeino videre til finalen.