Bård Tufte Johansen og Harald Eia fant hverandre i NRKs ungdomsredaksjon «U» i 1994, og har siden hatt stor suksess med sine humorprogrammer. Nå går begge solo med hvert sitt prosjekt.

— Det er alltid gøy å gjøre noe hver for seg, sier Harald Eia til VG.

Ikke humor

Han er i gang med å skrive et programkonsept for NRK, og denne gangen er ikke målet å få tv-seerne til å le. Han legger bort de originale karakterene, og går ifølge VG tilbake til sine røtter som sosiolog.

— Det blir et populærvitenskapelig program med en skarpere kant enn vanlig. Det skal dreie seg om en del kontroversielle ting hvor jeg skal ta en del av det jeg har ment og trodd og se om det holder vann. Det blir de store spørsmålene om kjønn, vold og sex og sånt, sier Eia.

Fotball

Makkeren Bård får på sin side nytte av fotballinteressen i sitt nye tv-prosjekt. Han skal sammen med forfatter og journalist Joachim Førsund lage en programserie som tar for seg de største hatkampene verden over.

— Det blir ikke så mye fotball, men mer historiene og galskapen rundt, sier Tufte Johansen.

Selv om Bård og Harald nå jobber hver for seg, er det ikke helt slutt mellom radarparet. De har fortsatt lyst til å lage humor sammen, og sier at de kommer til å finne tilbake til hverandre.