Teateret beskriver satsingen som Oslo Nyes største musikalsatsing noensinne, og rollelisten teller en rekke kjente navn. Premieredatoen er satt til fjerde februar neste år. I en pressemelding fra Oslo Nye kommer det fram at sanger og skuespiller Erik Wenberg Jacobsen, som spilte Jean Valjean i «Les Misérables» i Trondheim, igjen spiller hovedrollen.

Sunget

Wenberg Jacobsen er en av de mest erfarne bidragsyterne i musikaloppsetningen, og han har tidligere sunget i en rekke musikaler både i Norge og Sverige. Teateret har imidlertid spedd på med et par virkelige debutanter også. Skuespiller Pia Tjelta og popartist Christian Ingebrigtsen debuterer nemlig som musikalartister når de stiller opp i rollene som Fantine og Marius. Tjelta deler rollen med Trine Wenberg Svensen.

Roller

Tjelta, som filmdebuterte i 2001 med «Mongoland», var riktignok med i NRKs musikkshow Beat for Beat, men noen musikalrolle har hun ikke tatt på seg før nå. Christian Ingebrigtsen kan muligens veie opp for Tjeltas manglende musikkbakgrunn med sin solokarriere og fortid i boybandet A1. I de andre store rollene finner vi også kjente navn som Heidi Ruud Ellingsen, Dennis Storhøi, Siw Anita Andersen og Jon Bleiklie Devik. Til nå har rundt 54 millioner mennesker sett «Les Misérables» verden over, og den er satt opp i 249 byer og på 21 språk.