Gitarguden Eric Clapton har ved flere anledninger tjent godt på å selge sine gamle gitarer på auksjoner. Den mest omtalte anledningen var i 2004 da han la 56 av sine mest kjent gitarer ut for salg til inntekt for sitt eget Crossroads Centre. Den dyreste gitaren var Fender Stratocasteren med kjælenavnet «Blackie». Prisen? 959.500 dollar.

Våpen

Clapton samler imidlertid ikke bare på gitarer. De siste fem årene har han funnet en ny hobby, skyting. Det har ført til en anstendig samling våpen, og nå har det blitt så mange at han har bestemt seg for å selge 13 av dem på auksjon.

Gitar

Clapton, som besøkte Norge tidligere i år, kan komme til å tjene en god slump med penger på salget. En del av våpnene er nemlig av det sjeldne slaget, og det anslås at inntektene fra salget kan komme opp i 500.000 pund. Selv opplyser Clapton at han synes skytevåpnene er vakre.

Jeg vil helst at våpen ser ut som arbeidsredskap, men de er også flotte kunstverk, sier han.

Samlingen hans inneholder skytevåpen fra fabrikanter som James Purdey & Sons, Watson Bros og EJ Churchill. Auksjonen finner sted 11. desember i London.