Amerikanske My Morning Jacket anses som et av verden beste liveband av flere internasjonale musikkforståsegpåere. Mange hadde derfor sett fram til høstens turnè i Europa. Nå blir det ingenting av konsertrunden som blant annet hadde et besøk i Oslo 5. november på programmet.

Synd

Bandet, som har fem kritikerroste album på samvittigheten, sverger til en salig musikalsk miks av sørstatsrock, country, og indie. I etterkant av bandets siste album «Evil Urges» nådde de også opp til svært anstendige listeplasseringer i hjemlandet. Nå har de sendt ut en beklagelse til sine europeiske fans.

Vi beklager sterkt å måtte meddele avlysningen av My Morning Jackets kommende turné i Europa, skriver bandet på sin nettside.

De takker også fansen for støtten og for alle hilsninger Jim James har fått.

Skadet

Årsaken til avlysningen er skadene vokalist og gitarist Jim James pådro seg under en konsert i Iowa nylig. Ifølge bandets nettsider, og en rapport i musikkmagasinet NME, falt James ned fra scenen under framføringen av konsertfavoritten «Off the Record».

— Jim gikk nærmere publikum på sin side av scenen og idet han beveget seg fram for å trø oppå subwooferen ble scenelyset mørkere, og han tråkket ut av scenen, opplyste bandet.

Bandet måtte også avlyse en rekke konserter i 2005 da Jim James ble rammet av alvorlige komplikasjoner knyttet til lungebetennelse.