«Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike» ga filmelskere verden over et etterlengtet gjensyn med en av Harrison Fords mest elskede rollefigurer: Indiana Jones. Filmen gikk svært bra verden over, og også her hjemme gjorde den det skarpt med et besøk på 70.000 i åpningshelgen.

Kan bli mer

Nå antyder regissør George Lucas for første gang at han tenker seriøst på en femte film. Ifølge Forbes.com forklarer han imidlertid at de blir stadig vanskeligere å finne gode historier som passer til mannen med pisken.

– Franchisen er avhengig av at jeg kommer opp med en god idè. Den serien er veldig avhengig av masse research. Vi jobber med dette når for å se om vi kan finne et nytt objekt han kan jage etter. Forhåpentligvis finner vi noe, sier Lucas.

Arv

I samme intervju avviser Lucas at pisken kan gå i arv, for eksempel til Shia LaBeouf som spiller Indys sønn, Mutt Williams, i den siste filmen.

– Harrson Ford er Indiana Jones. Dersom ikke Ford var med måtte vi kalt filmen «Mutt Williams and the search for Elvis», spøker Lucas.

Star Wars

Harrison Ford har ikke avvist at han kan spille Indiana Jones en femte gang. Det er imidlertid en rolle han kontant har avvist å gjenta: Han Solo.

– Han Solo er ikke interessant for meg. Rollen har en veldig liten funksjon i historien, og selv om det var bra for karrieren min den gang, og en morsom rolle å spille, ville jeg ikke gått tilbake til det, uttalte Ford ifølge PR-inside.com like etter premieren på «Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike».

Den siste filmen i serien er i skrivende stund den mest innbringende filmen i 2008 med inntekter på 744,6 millioner dollar på verdensbasis. En viss kappekledd superhelt fra Gotham puster imidlertid Indy i nakken.

744.6