Xbox 360

Gears of War 2

Utgiver: Microsoft

Genre: Action

Plattformer: Kun 360

PEGI: 18+

Da det første Gears of War-spillet kom for et par år siden, fikk alle som var interessert i dataspill skikkelig hakeslepp. Spillet ga en intens actionopplevelse man aldri hadde sett maken til, og det brutale spillet fikk øyeblikkelig en enorm tilhengerskare.

Nå fortsetter sagaen om de digre tøffingene. Som før prøver den underjordiske fienden The Locust å ta over jorden ved å få hele byer til å synke ned i bakken og drepe alle som kommer i veien for dem. Det er gjort noen endringer i selve spillmekanikken, som at du kan bruke fiender som er slått ut som skjold, og at du har en del nye våpen og fiender, men i bunn og grunn er dette Gears of War som du husker det, bare som utvikler Cliff Blezinsky utrykker det ”bigger, better and more badass”.

Og det skal jeg for så vidt være enig i. Her går det unna i et vilt kjør fra første stund, akkompagnert av karslige onelinere av typen ”Don't go religious on me now. You know ... hole-y.”. Du får sjelden noen pustepause, det gjelder å klemme inn avtrekkeren nærmest kontinuerlig og dukke ned bak dekninger for å slappe av litt når du får deg en smell.

Selv om monstrene i eneren var enorme, har man i oppfølgeren greid å ta det enda et steg lenger. Spillet har noen helt legendariske øyeblikk som jeg ikke skal røpe, men jeg synes likevel kanskje at den rå og brutale følelsen av å være i krig blir litt borte her og der, særlig når du beveger deg ned i bakken der slemmingene bor. Spillet har også en altfor lang kjøresekvens, med noen irriterende partier der du detter ned i hull i isen. og selv om Gears of War aldri har vært spesielt realistisk i seg selv, synes jeg at noen av partiene i toeren tipper litt vel over i fantasy-genren i forhold til eneren.

Men dette er smak og behag. Det er ingen tvil om at Gears of War 2 leverer varene, og alle som har gledet seg til et nytt eventyr med Marcus Fenix og de andre stereoidegutta kommer til å storkose seg. Spillet er rått og brutalt, nesten uten dødpunkter og gir en unik spillopplevelse for alle som liker action.