I forrige uke ble det kjent at NRK drar fram «Sommeråpent» igjen etter et års pause. Fjorårets sendeskjema på statskanalen var dominert av OL i Kina, men 22. juni er programmet tilbake igjen denne gangen med Hilde Hummelvoll og Siv Helberg som programledere.

TV 2

Hovedkonkurrenten TV 2 svarer nå med «Sommertid», og akter å servere sommerstemning direkte fra taket på TV 2-huset i Oslo i sommer. Øyvind Fjeldheim skal lede programmet som sendes tre ganger i uken.

– Det blir aktualitet, underholdning og sommerstemning. Hver dag vil vi prate med aktuelle gjester fra nyhetsbildet, festival-Norge og underholdningsbransjen, opplyser programlederen i en pressemelding.

Aktuelt

Det nye sommertilbudet har premiere tirsdag 30. juni, og sendes tirsdag, onsdag og fredag. Programlederen lover daglige musikalske innslag, fortrinnsvis av det akustiske slaget.

– Dette skal være sommeraktuelt mer enn dagsaktuelt. Vi skal ikke krangle om finanskrisen, men snakke om hyggelige, sommerlige tema, melder Fjeldheim.

«Sommertid» sendes tirsdag og onsdag fra klokken 20.30 til 21.00, og fredag fra klokken 20.00 til 21.00, opplyser kanalen.