— Konkurransesituasjonen er skjerpet, sier administrerende direktør Harald Strømme i TVNorge i et presseskriv.

— Vi kan ikke lene oss tilbake på hva vi har gjort, men må utvikle oss for en ny mediehverdag i fremtidenes TV-marked, fortsetter direktøren.

Dette blir tredje nedleggelse på kort tid, for kanalen som allerede har varslet at de kvitter seg med lokal-TV og nyhetssendingene.

TVNorge har besluttet å legge ned Mess-TV med virkning fra 16. august 2009. Rubicon har produsert Mess-TV som totalt teller femten årsverk. Mess-TV har vært omstridt på grunn av sine SMS-konkurranser, der hver innsendt SMS har kostet avsender 30 kroner. Kulturdepartementet definerte praksisen som ulovlig i vinter.

Programmet har også fått kritikk for både rasisme og homofobi. Om ikke programmet har fungert som et springbrett for programledere, har det iallefall fungert som aller første steg inn i tv-verdenen.

— Jeg vil rette en stor takk til en ung, kreativ og profesjonell stab, som har produsert disse programmene med små ressurser siden oppstarten i oktober 2002, sier Harald Strømme videre i presseskrivet.

-Vårt fokus i dag er å lage positiv TV, samtidig som vi ønsker å appellere til større seergrupper også utenfor prime time, sier Strømme.

Harald Strømme i TVNorge har bestemt seg for å runde av Mess-TV. Foto: TVNorge