Den store finalen i Norske talenter går av stabelen 8. mai. Aaro Petrus Kontio, Sebastian James Hekneby, Brian Aksnes Hoseth, Quick, Absence & Blipp, Håkon Ricardo Storstadmo og Rene Skar er allerede klare til dyst, og når har de tre dommerne Thomas Giertsen, Mia Gundersen og Jan Fredrik Karlsen avslørt hvem de mener fortjener en ekstra mulighet til å nå denne finalen. Vinneren av talentkonkurransen får et stipend på 300.000 kroner og en bil til en verdi av 400.000 kroner.

Semifinale

TV 2 arrangerer en ekstra semifinale førstkommende fredag der åtte deltakere får en ny mulighet til å overbevise seerne om at de har det som trengs til å gå helt til topps. Imitatoren Ingve Connolly Gran fra Stavanger er en av de som får en sjanse til.

– Det som er unikt med Ingve, er at han parodierer på en litt original måte, både karakterene han velger og måten han setter de sammen på er litt utradisjonelt i forhold til mange andre imitatorer, oppsummerer dommer Thomas Giertsen i en pressemelding fra kanalen.

Det er også Jan Fredrik Karlsen enig i:

– Ingve er et særegent talent.i mine øyne, en av de mest talentfulle vi har sett i Norske talenter. Hans imitasjoner går utenpå det jeg har opplevd live på en scene før, skryter Karlsen.

Ros

Ti år gamle Maximillian Berle-Østraat fra Bergen har også vunnet dommernes gunst:

– Jeg vil se Maximillian igjen fordi det var så interessant og fint og rørende den måten han formidlet dikt på. Så jeg gleder meg til å se det igjen, melder Karlsen.

Balansekunstneren Arez Mehraban fra Saupstad i Trøndelag får også en sjanse til.

– Arez er en utrolig sjarmerende fyr. Han har vist styrke på så mange måter så jeg er glad for å se hans opptreden igjen, mener Mia Gundersen.

Disse deltakerne får en siste sjanse:

  • Arez Mehraban, 22 år, balansekunstner, fra Saupstad i Trøndelag

  • Maximillian Berle-Østraat, 10 år, dikter, fra Bergen

  • John Stistrup, 22 år, Michael Jackson-danser fra Oslo

  • Ingve Connolly Gran, 24 år, imitator fra Stavanger

  • Cre-8, 18-38 år, dansegruppe fra Oslo

  • Lydia Hoen Tjore, 14 år, operasanger fra Bergen

  • Baard T.H. Kolstad, 17 år, trommer, fra Vollen i Asker

  • Pernille Brenni Brovold, 10 år, dans, fra Harestua

Her er utdrag fra dommernes begrunnelser:

Om Lydia:

Thomas Giertsen:

— Jeg synes hun er et unikt sangtalent. Nå sist sang hun fantastisk fint, men det var litt anonymt, litt ordinært. Det som er viktig denne gangen er at hun satser på noe som står ordentlig ut og ikke bare er flink til å synge.

Mia Gundersen:

— Hun er dyktig i forhold til alder. Utvilsomt så er jenta dyktig. Hun må bli tryggere på seg selv enn det som hun var sist. Det må bli perfekt.

Jan Fredrik Karlsen:

— Jeg ble veldig imponert over Lydia. Litt anonym i uttrykket, men med en sterk stemme. Det er den engleaktige, kraftige og kvalitativt sterke stemmen jeg likte veldig godt.

Om Maximillian:

Thomas Giertsen:

— Da Maximillian kom inn og leste dikt første gang så tror jeg alle i det rommet var helt satt ut. Han er et veldig sjeldent talent. Jeg håper folk ser det unike med ham og at det er plass til talentet hans i en konkurranse som dette.

Mia Gundersen:

— Maximillian er jeg utrolig glad for at kom med denne gangen her. Den teksten der satte seg i mitt system og jeg tror ikke bare det var meg, men veldig mange. Jeg tror det er mange som skal bli veldig glade når de ser han har gått videre.

Jan Fredrik Karlsen:

— Jeg vil se Maximillian igjen fordi det var så interessant og fint og rørende den måten han formidlet dikt på. Så jeg gleder meg til å se det igjen.

Om Arez:

Thomas Giertsen:

— Tilfellet med Arez er at han har snudd en svakhet til en styrke. Arez sin utfordring er å lage et nummer som er underholdende og variert hele veien.

Mia Gundersen:

— Arez er en utrolig sjarmerende fyr. Han har vist styrke på så mange måter så jeg er glad for å se hans opptreden igjen.

Jan Fredrik Karlsen:

— Arez har en voldsom, imponerende styrke. Hva han får til med armene sine - han bruker armene som det er bena. Det Arez må gjøre på siste sjanse nå, er å lage et spektakulært show som er med på å styrke styrken hans.

Om John:

Thomas Giertsen:

— At vi gir John en ny sjanse er helt fortjent og jeg håper han leverer på samme nivå som sist. Da bør folk stemme på ham.

Mia Gundersen:

— Jeg var lei meg for at han røyk ut sist, at vi ikke hadde plass til ham. Han er kontant, han er presis, han er en veldig eksplosiv danser så det gleder mitt snevre lille dansehjerte at han er med.

Jan Fredrik Karlsen:

— Jeg mener at i denne runden av Norske talenter gjorde vi en gedigen feil ved å ikke sende John videre. Han har et fantastisk dansetalent.

Om Cre-8:

Thomas Giertsen:

— Jeg er utrolig begeistret for den energien, det trykket og det temperamentet som de leverer, så jeg håper at folk stemmer på dem denne gangen.

Mia Gundersen:

— Cre-8 er en av mine dansefavoritter. Det er en gjeng med sterke dansere som har vilje. De vil dette her. Det eneste jeg kan si er at jeg håper de har perfeksjonert seg enda mer fordi de ikke var helt samkjørte sist.

Jan Fredrik Karlsen:

— Cre-8 fortjener en ny sjanse fordi de er bare helt fantastisk sammensetning av personligheter og kvalitet, talenter, måten de danser sammen på er bare utrolig fett. Jeg tror Cre-8 må passe på at det er en utadvent kommunikasjon i måten de gjør sin koreografi på.

Om Baard:

Thomas Giertsen:

— Baard er et unikt trommetalent, det hører alle. Hans talent er at han har en helt unik rytmesans og koordinasjon. Jeg mener han ikke bare bør spille på slagverk, men sette sammen et underholdningsnummer der han spiller på alt mulig rart.

Mia Gundersen:

— Tromme-Baard er bare rytme, han. Jeg håper i dag han tar essensen av det han gjorde sist, og så har han lagd det til et forrykende trommeshow.

Jan Fredrik Karlsen:

— Bård er en sånn ufattelig sjarmerende talentfull gutt som bruker hele sin energi og iver til å traktere trommesettet sitt. Bård har en strålende trommetalent og den iveren og gleden han putter inn i sitt talent og formidler på, gjør at han fortjener å komme tilbake.

Om Pernille:

Thomas Giertsen:

— Jeg synes Pernille var helt utrolig sjarmerende og søt på scenen. Hun er et kjempetalent innenfor musikalsjangeren.

Mia Gundersen:

— Pernille er allerede en flott danser. Du ser at hun elsker det hun gjør på scenen. Jeg likte godt det jeg så sist. For Pernille sin del så er det at hun må stole 100 prosent på at det hun fremfører i dag er bra, fordi hun er bra.