«Iron Man» går sin seiersgang i kinosaler verden over. Robert Downey Jr. har fått mye ros for sin tolkning av industrimagnaten Tony Stark og hans arbeid med å utvikle Iron Man-drakten. Skuespillerens karriere har imidlertid ikke alltid vært like strømlinjeformet som nå. Langvarig stoffmisbruk truet med å sende stjernen i arresten for godt. Da han måtte stille for retten i 1999 opplyste han at han hadde vært avhengig av narkotika siden han var åtte år. Den gangen kunne BBC melde at fengselsstraffen ble satt til tre år.

Fengsel

Den prisbelønnede skuespilleren fra filmer som «Chaplin», «Natural Born Killers», «One Night Stand» og «US Marshals» slet videre med stoffmisbruket fram til 2003. Da fikk han en åpenbaring. Til filmmagasinet Empires siste utgave forteller han at det var en burger fra Burger King som reddet livet hans. Han forteller at han kjørte nordover på Californias Pacific Coast Highway med bilen full av forskjellige rusmidler. Livet tok en ny vending da han stoppet ved burgerutsalget.

– Jeg må takke Burger King. Det var en avskyelig burger. Jeg hadde den og en svær brus, og jeg trodde noe virkelig fælt ville skje, fortalte han.

Kastet

Der og da kastet skuespilleren all narkotikaen ut vinduet og ut i havet, og bestemte seg for å rydde opp i livet sitt. I den aktuelle filmen om Iron Man er det et lite hint til denne hendelsen i en scene der rollefiguren Tony Stark snur seg mot sin assistent og bestiller «a real American cheeseburger». «Iron Man» er for øyeblikket på fjortende plass på listen over de mest sette filmene i Norge. Totalt har 105.865 personer fått med seg filmen.