Et sammendrag av de tre neste episodene blir presentert i Se og Hør i dag, og da kommer det frem at «Kim», spilt av Edward Schultheiss, blir plukket opp av en russisk lastebåt. I Russland treffer han en vakker kvinne som han innleder et forhold til. Denne utviklingen får du aldri se på tv. Sammendraget er skrevet av forfatter Anne. B. Ragde og har ingenting med de nye episodene som vises på NRK i 2010 å gjøre.

— Du tar bare ikke livet av en så sentral rollefigur som «Kim». I krim kan du gjøre det. Og Strindberg og Hamsun kan gjøre det. Men ikke i en populær tv-serie, sier Anne B. Ragde til adressa.no.

Ragde tok selv livet av Tor Neshov i «Berlinerpoplene» på NRK.

— Det blir noe annet når et tv-drama er basert på en roman. Skulle jeg skrevet manus direkte til en tv-serie ville det vært en annen sak, sier hun.

Ivrig «Himmelblå»-seer

Anne B. Ragde er forfatteren bak den forrige store dramasuksessen til NRK, «Berlinerpoplene». I vinter har hun vært ivrig seer av «Himmelblå», som i siste episode søndag kveld hadde vanvittige 1,3 millioner seere.

— Den er knallgod. Det er en type hverdagsdrama som folk liker, sier hun. Etter at Se og Hør trykket den alternative slutten i dag, har ikke telefonen stått i ro.

— Det er litt av et vepsebol jeg har puttet foten inn i. Folk er tydeligvis opptatt av dette, sier hun.

- Ser at «Roy» er lei

Se og Hør ringte og spurte om forfatteren ville skrive sin egen slutt torsdag ettermiddag. Fredag var manuset ferdig.

— Jeg tror det har kommet til å fungere. Det var en del frampek i de siste episodene som det var mulig å spinne videre på. I forholdet mellom «Karoline» og «Roland» for eksempel, og så ser du at «Roy» begynner å bli lei av det meste, sier Ragde.

Sammendraget i tirsdagens utgave av Se og Hør er kun et resymé, og inneholder ikke replikker. Anne B. Ragde sier at det ville tatt mye lengre tid enn en liten ettermiddag om hun også skulle skrevet replikker og henvisninger.

Vil gi eventuelt honorar til Redd Barna

Forfatteren har ikke tatt seg betalt av ukebladet, men når dette har tatt sånn av, vurderer Ragde en ny telefon til Se og Hør-redaksjonen.

— Jeg får kanskje ringe nedover på nytt, og høre om det er mulig med honorar, så jeg kan gi pengene til Redd Barna. Det var ikke mange blader igjen på Narvesen nå i formiddag. De kommer til å selge mye på dette, men jeg tar meg aldri betalt for sånt. Det er bare hvis det er helt egenproduserte ting, sier Anne B. Ragde.

Nå også forfatter av sin egen «Himmelblå»-fortsettelse.

Foto: Scanpix