Myndighetene i Malawi har ifølge E! Online bekreftet at Madonna er på vei til landet for å adoptere et nytt barn. Sky News melder at rettsbehandlingen av adopsjonen kan starte i retten allerede mandag.

Tar David med

Madonna tar denne gangen med seg sønnen David, som ble adoptert 16 måneder gammel i 2006, til hjemlandet. Adopsjonen var kontroversiell og kritikere anklaget myndighetene for å lempe på loven som forbyr utlendinger å adoptere malawiske barn.

Madonna har tidligere sagt at hun er glad for å være involvert i en sak som kan bane vei for flere adopsjoner i Malawi. Det er anslått at en million barn er blitt foreldreløse som et resultat av Aids-epidemien i landet.

Bevise

En lokalavis siterte Madonna tidligere i mars på at malawiske venner hadde fortalt henne at David trengte en bror eller søster. Hun sa at hun vurderte å adoptere et nytt barn, men kun om hun fikk støtte fra det malawiske folket.

Barnerettighetsaktivist John Soo Phiri sier til Reuters at det kan bli vanskeligere for Madonna å adoptere som enslig mor enn det var da hun var gift med Guy Ritchie.

– Hun må bevise at hun som aleneforsørger har de samme mulighetene til å oppfostre barnet, sier Phiri.

Vil se sønnen

David vokser nå opp som del av det høytflygende livet til en popstjerne, langt unna landsbyen Lipunga hvor familien hans lever under ganske andre forhold. Faren hans, Yohane Banda, sier til Reuters at han gleder seg til å få se sønnen sin igjen. Banda plasserte David på barnehjem da kona hans døde.

– Noen fra Raising Malawi (Madonnas veldedighetsorganisasjon, journ. anm.) besøkte meg i forrige uke og fortalte meg at sønnen min kunne komme på besøk snart. Jeg er lykkelig, jeg vil se sønnen min, sier Banda.

Madonna har også barna Rocco (8) og Loudres (12).

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix