— Vi har ambisjoner om å være med å løfte frem Kristiansand, både nasjonalt og internasjonalt, sier manager Jan Kenneth Transeth i plateselskapet Karmakosmetix Records.

Karmalarm er selskapets utstillingsvindu for sine lokale artister, samt et forsøk på å bevise for nye artistspirer at forholdene ligger godt til rette for dem i Kristiansand.

— Musikklivet koker i byen for tiden. Det har vært en tydelig holdningsendring i bransjen de siste årene. Alt er blitt mer profesjonelt og det tenkes mer langsiktig, forklarer Transeth, som hadde ni lokale band på plakaten under fredagens Karmalarm.

Releasekonsert for Post

En av hovedattraksjonene var popgruppa Post. De slipper mandag sitt debutalbum og hadde releasekonsert under Karmalarm. Det har vært en lang prosess for det ambisiøse bandet, som hadde plata ferdig innspilt allerede i februar i fjor.

— Endelig! Det føles utrolig godt at albumet endelig gis ut, sier vokalist Hanne Kolstø om debuten, som har fått tittelen «A Common Rand of People».

— Det er veldig spennende å se hvor langt liv plata får. Vi kommer til å gjøre mye promotering og mange konserter fremover, forteller Kolstø og slår fast at Post er et band for både barn og voksne.

— Vi skal blant annet spille en lang rekke skolekonserter utover høsten, så vi håper å appellere like mye til både unge og gamle.

NYE YNDLINGER: Honningbarna var et av trekkplastrene under Karmalarm. (Foto: Jan Frantzen)

Snart utgivelse fra Honningbarna

De nye lokale yndlingene i Honningbarna var naturligvis også til stede på Kick, etter å ha spilt stort sett det som er av store festivaler i Norge denne sommeren. 11. oktober slipper ungdommene sin første EP. Det gjør de med store forventninger og forsiktig optimisme.

— Mye står på spill, så vi håper på gode tilbakemeldinger, sier frontfigur Edvard Valberg til fvn.no.

— Vi har store ambisjoner, og alt har gått veldig fort allerede. Responsen har vært god på det vi har gjort så langt, og det fører til at forventningene til EP’n blir desto større, fastslår Valberg.

"IDIOTPOLITI": Moron Police kaller musikken sin metall/funk/punk, og var et av mange lokale band som utgjorde Karmalarm på Kick. (Foto: Jan Frantzen)

Tungt og morsomt fra Moron Police

I tillegg til Honningbarna og Post utgjorde Goldlog, SHE, Thelma & Clyde, I Sing My Body Electric, AgaiaGanzã og Moron Police årets Karmalarm på Kick. Sistnevnte stod trolig for både det tyngste og det morsomste innslaget i løpet av kvelden. Sondre Skollevoll, Rune Stordahl og Thore Pettersen høstet stor applaus og mye latter for sin originale opptreden på scenen.

— Vi er tre gutter som liker musikk og tror på det vi driver på med. Vi kan kanskje virke fjasete og tullete på scenen, men det ligger alvor i bunn, sier bandet til fvn.no. De forteller at de har mange spillejobber for tiden og er i sluttfasen til å få finansiert en albumutgivelse.

Karmalarm så allerede tidlig på kvelden ut til å bli en suksess for Karmakosmetix Records. I ellevetiden var det rundt 300 mennesker på Kick, og arrangørene forventet atskillig flere mennesker utover natten.