Den 34 år gamle britiske sangeren slo igjennom med et brak med singlen «You're Beautiful» fra albumet «Back to Bedlam» i 2005. Singlen toppet de britiske singlelistene og bidro til å sende albumet til topps også. Året etter nådde singlen toppen av de amerikanske singlelistene også.

Kritikk

Kritikerne har imidlertid aldri latt seg begeistre av Blunt, på tross av at han har solgt godt over ti millioner plater verden over. I 2006 ble for eksempel «Back to Bedlam» kåret til årets verste album av det britiske musikkmagasinet NMEs lesere.

Soldat

Blunt var yrkessoldat og tjente blant annet i NATOs styrke i Kosovo før han sluttet for å satse på musikken i 2002. Selv om han har opplevd mer suksess enn det de fleste kan drømme om er han fremdeles i kritikernes skuddlinje. Overfor det britiske musikkmagasinet Uncut innrømmer Blunt at han er en smule oppgitt over den evigvarige kritikken. Uncut vier seg spesielt til americana, roots, classic rock og countrymusikk og i den faste spalten «Ben Marshall meets...» får Blunt spørsmålet om leserne har rett i å tenke på ham som antikrist?

– Dersom du ikke liker musikken min så hør på noen andre. Jeg mener, dersom noen setter et stykke sjokoladekake foran deg og du ikke liker det mens det står et stykke ostekake til høyre, ville du da begynt å hyle til kokken? Bare spis ostekaken uten å kalle kokken for Antikrist, erklærer Blunt.

Humor

Blunt viser også at han har en solid porsjon selvironi. På spørsmål om det er noen slags musikk han helst ville sett bannlyst er svaret enkelt og greit:

– Mener du annen musikk enn min egen?

Han legger også til at han er klar for å slutte å spille dersom noen bare betaler nok. Han blir også spurt om krigserfaring og uniformen imponerer det kvinnelige publikummet.

– Dersom du virkelig vil imponere jentene må du komme deg ut og bli en berømt musiker, slår han fast.