Bonos politiske eskapader har sørget for å gi ham innpass de fleste steder der mektige dresskledde menn møtes. Vi har vent oss til å se bilder av en glisende popstjerne med store solbriller som holder verdenslederne til ansvar for det som er trist og leit i verden.

For mye?

Noen synes kanskje det kan bli litt mye Bono til tider, og en av de som har fått frontfigurens eksponering i halsen er bandets trommeslager Larry Mullen. I et intervju i den kommende utgaven av Q Magazine får Bono kjeft for å holde seg i dårlig selskap. Mullen er spesielt lite begeistret for at Bono pleier omgang med tidligere statsminister Tony Blair, en mann trommeslager kaller «krigsforbryter».

Irritert

Mullen sier i intervjuet at han jevnlig lar seg irritere over Bonos aktiviteter.

– Det største problemet mitt er selskapet han holder seg med. Jeg sliter med det. Spesielt politikerne, ikke folkene fra finansmiljøene. Spesielt Tony Blair. Jeg mener, jeg synes Tony Blair er en krigsforbryter og han burde blitt prøvd for retten som en krigsforbryter. Så ser jeg ham og Bno som kompiser, og jeg tenker at «jeg liker det ikke», sier Mullen.

Unnskyldning

Også avtroppende president George W. Bush får passet påskrevet av den irriterte trommeslageren.

– Forskjellen på Bush og Tony Blair er at Blair er intelligent. Derfor har han ingen unnskyldning for det han gjorde, sier Mullen.

U2

U2 kommer med platen «No line on the horizon» 2. mars neste år. Planen var at albumet skulle komme før jul. Men i september annonserte bandet at de var nødt til å skrive flere låter, og utgivelsen ble dermed utsatt. Bandet har gått tilbake til de gamle samarbeidspartnerne Brian Eno og Daniel Lanois, som blant annet jobbet med bandet på suksessplatene «The joshua tree» og «Achtung baby».

Hva mener du? Bør Bono holde seg til musikken og la andre ta seg av verdensproblemene?