KRISTIANSAND: I juni i år ble det kjent at Quartfestivalen var konkurs etter 17 år, kort tid etter kjøpte tre investorer opp konkursboet og lovet at Quarten skulle bli større enn den noen gang har vært tidligere.

— Den nye Quarten kommer til å bli den desidert største sommerfesten i Skandinavia. Vi har et stort budsjett og er derfor innom New York og LA for å introdusere oss selv til de mest fremtredene menneskene i bransjen. Vi ønsker oss jo de største artistene, og da må vi også møte de største folkene, forteller Arild Buli til Seher.no .

Støtte fra USA

Turen til USA har han tatt sammen med sine to medinvestorer , Truls William Eriksen og Trond Åge Nyhus. Trekløveret sier til Seher.no at de får full støtte for de nye og betraktelige høyere tallene av tungvektere i den amerikanske musikkbransjen. Flere av dem skal sågar ha ytret ønske om selv være en del av det de kaller et unikt konsept.

Når Buli først nevnte et budsjett på mellom 20-30 millioner var det mange som sperret opp øynene.

— Folk begynte å snakke om at vi var ville og gale allerede da. Slik er den norske tankegangen. Selv mente vi at vi var for forsiktige, og etter alle møtene vi nå har vært i her borte har vi fått bekreftet dette av bransjefolket, sier han til nettstedet.

50 millioner

Derfor dobler de nå beløpet slik at de nå snakker om et budsjett på rundt 50 millioner kroner, samtidig som de regner med et billettsalg på cirka 150.000 billetter.

Sammenlignet med budsjettet til Quart 2008 er altså neste års budsjett tredoblet. Buli håper at dette vil føre til at verdens øyne rettes mot Quart.

Store nyheter

Quart 2009 skal etter planen bestå av tre ulike elementer som skal dekke tre ulike behov. "Beach Quart", "Live Quart" og "Club Quart"

— Det er ikke lenge før vi kommer til å avsløre flere store nyheter, sier Quart-trioen hemmelighetsfullt til Seher.no .